Sport

ČETVRTI PUT U POVIJESTI Dubrovački veterani svjetski prvaci!

ČETVRTI PUT U POVIJESTI Dubrovački veterani svjetski prvaci!

Četvrti put u povijesti, vaterpolisti Dubrovačkih veterana svjetski su prvaci. U pretposljednjem kolu svoje kategorije 45+ godina, na veteranskom Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom gradu Gwangjuu, Dubrovački veterani su remizirali s drugoplasiranim sastavom YBL Octopus iz Mađarske 7:7 (2.1, 1:1, 2:3, 2:2). Ovakvim ishodom, naši su veterani zadržali vodstvo na tablici s tri boda više od mađarskog sastava.

Protiv Octopusa su strijelci bili – Mario Sušić 4 gola, Alen Bošković 2 i jedan pogodak Denija Marinkovića. Cijelim tijekom iznimno izjednačenog susreta, s iznimkom početnog vodstva Mađara (0:1), naša je momčad bila ta koja je imala po gol prednosti primoravši Mađare u ‘hvatanju’ naših veterana.

Potvrda naslova svjetskog prvaka stigla je i nakon što je posljednja momčad u ovoj kategoriji, američki sastav Guam koji nije osvojio niti jedan bod, predao Dubrovačkim veteranima utakmicu posljednjeg kola (5:0) koja se trebala igrati u nedjelju.

Podsjetimo, Dubrovački veterani su u Južnoj Koreji odigrali šest susreta i ostvarili pet pobjeda i jedan remi, te su jedini bez poraza. Na putu do krune Dubrovački veterani su pobijedili berlinski Spandau 04 11:6, brazilski AMPA ECP 14:10, slovački sastav Veterani iz Košica 13:3, te američke momčadi East Bay Masters 24:8 i Guam 5:0 b.b.

Izvor: HVS

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr