Natrag
22.2.2019 02:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Iza nas su još jedni Dani otvorenih vrata peljeških podruma

3.12.2018 @ 18:12 Dulist dulist IN
32;32

Podijelite:

Završena je 13. manifestacija Dana otvorenih vrata peljeških podruma kojoj je prisustvovalo više od četiri tisuće posjetitelja koji su stigli iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

U bogatim pelješkim podrumima na raspolaganju za kušanje bilo je više od 15 uzoraka vina koje se nudilo odtridesetak peljeških vinara. Mogla su se kušati brojna vina autohtonih sorti: Maraštine, Pošipa i Plavca malog u raznim varijantama i stilovima. Iako je cijeli Pelješac prekriven sortom Plavac mali, vino dobiveno od te sorte se razlikuje u bogatstvu okusa sa obzirom na položaj s kojeg dolazi.

Posjetitelji su mogli kušati laganije plavce i rosse koji dolaze od grožđa iz unutrašnjeg dijela Pelješca, kao i odležane vrhunske plavce s ograničenih položaja Dingača, Postupa, Mili…

U iznimnoj dobroj vinarskoj-vinogradarskoj 2018. godini, ‘na scenu’ su se pojavila nova izvorna mlada vina. Ovogodišnja berba će ostati zapamćena po iznimnoj zdravstvenoj ispravnosti grožđa, visokim šećerima i optimalnim kiselinama koje će ova vina učiniti pogodnim za dugo odležavanje i arhiviranje.

Zbog izuzetne posjete manifestaciji pelješki vinari su najavili još jednu ovakvu manifestaciju 1. svibnja s porukom svim ljubiteljima Plavca malog.

U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata peljeških podruma 2018. godine u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, održana je manifestacija ‘Mladi enolozi ocjenjuju mlada vina’. U ocjenjivanju je sudjelovalo osam enologa koji su ocjenjivali 32 uzorka vina. Najbolje ocijenjeno mlado vino berbe 2018. je rukatac vinarije Dubrava.
Za najbolje rosse nagradu je dobila PZ Putniković, a najboljim plavcem s ograničenih položaja proglašen je Dingač OPG-a Violić Indijan iz Potomja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana