Natrag
19.4.2019 02:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Četiri stipendista s dubrovačkog Sveučilišta

25.3.2012 @ 9:44 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:


Početkom ožujka u Zagrebu je održana svečanost dodjele ugovora o studentskim stipendijama Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

za akademsku godinu 2011./2012.

Dodijeljeno je ukupno 408 studentskih stipendija u iznosu od po tisuću kuna koje će stipendisti dobivati tijekom deset mjeseci studiranja. Od tog broja, u kategoriji deficitarnih struka i zanimanja dodijeljeno je čak 338 stipendija redovitim studentima. Deset stipendija dobili su studenti aktivni sportaši, pedeset stipendija pripalo je studentima sa statusom osoba s invaliditetom, a deset stipendija otišlo je u ruke studenata koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji.

Stipendije Nacionalne zaklade dobilo je i četiri studenta Sveučilišta u Dubrovniku. Adriana Lipovac, studentica Poslovnog računarstva dobitnica je stipendije u kategoriji deficitarnih zanimanja, dok su Igor Bajo (također Poslovno računarstvo), Josip Vučković i Željka Surla (oboje studenti Medija i kulture društva) dobitnici stipendije u kategoriji osoba s invaliditetom.
 
ZA OSNOVNE ŽIVOTNE TROŠKOVE

– Meni stipendija puno znači i dobro će mi doći za pokrivanje svakodnevnih životnih troškova. Posebno sam zadovoljna iz razloga što za gradske i županijske stipendije nisam ispunjala uvjete, a u Nacionalnoj zakladi mi je stipendija dodijeljena nakon prve prijave – ističe Željka Surla.
Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu kroz svoje je aktivnosti do sada stipendirala preko dvije tisuće studenata, a samo za ovogodišnji natječaj javilo se njih dvije tisuće, od čega tek stotinjak nije ispunilo kriterije. Inače, valja istaknuti kako je prosječna ocjena studenata koji se javljaju na natječaj Zaklade bila čak 4,8.

Zaklada je od ove godine također pokrenula i javni natječaj za dodjelu 24 učeničke stipendije u iznosu od 500 kuna učenicima 3. ili 4. razreda srednjih škola u Hrvatskoj slabijega socijalnog statusa za školsku godinu 2011./2012.
 

FINANCIRANJE: Donatori iz jedanaest tvrtki

Osnovna uloga Zaklade je u prikupljanju i raspodjeli financijskih sredstava, i to putem dodjele državnih stipendija, ali i provođenja raznih projekata u svrhu nagrađivanja nadarenih i uspješnih učenika i studenata. Zaklada također nagrađuje i volonterski rad učenika i studenata, ali i pomaže ostvarenju projekata namijenjenih učenicima i studentima s invaliditetom.
Na donatorskoj večeri održanoj početkom ožujka sudjelovali su predstavnici donatora iz jedanaest hrvatskih tvrtki.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana