Sport

ČETIRI NOVA POJAČANJA Rukometaši spremni za osvajanje bodova u Premijeri ligi

ČETIRI NOVA POJAČANJA Rukometaši spremni za osvajanje bodova u Premijeri ligi

Ususret prvoj utakmnici Premijer lige koju RKHM Dubrovnik igra protiv RKHM Umaga, rukometna ekipa ovog je petka sazvala konferenciju za medije na kojoj su predstavljena i nova pojačanja za naše rukometaše.

– Osnovni cilj nam je ostati u ligi. Nadam se kako ćemo u tome uspjeti jer imamo jako dobru ekipu koju smo pojačali s četvoricom igrača na pozicijama koje su nam nedostajale. Sutra ulazimo spremni osvojiti bodove – poručio je je Ivo Dragić, predsjednik kluba.

Na konferenciji za medije predstavila su se i nova pojačanja kluba. Marino Gabrieri je kazao kako ih je ekipa vrlo dobro primila i kako se nadaju pobjedi nad Umagom, ali i što boljim rezultatima u nastavku natjecanja. Veliko pojačanje svakako je i Deniz Terziqi, kosovski reprezentativac, koji je rekao kako će nastupi za RKHM Dubrovnik svakako biti novo iskustvo te je dodao kako je to ujedno i prvi put kako igra izvan Kosova. Najavio je kako će dati sve od sebe da klub ostvari što bolji rezultat te kako u ekipi vlada dobra atmosfera. Marko Kobetić je kazao kako je utakmica s Umagom vrlo važna za njih jer je prilika da s dobrim rezultatom uđu u natjecanje i da na taj način sami sebi olakšaju početak. Mario Mustapić je novo desno krilo RKHM Dubrovnik, a na konferenciji za medije je istaknuo kako mu je drago što mu je pruženo povjerenje i prilika, a ekipu je nazvao odličnom.

– Umag je jedna iskusna premijerligaška ekipa. Moramo reći da nisu bez svojih slabosti najviše zbog gubitka igrača no, nismo ni mi u toliko boljoj poziciji jer nam je također pošao Josip Jurić Grgić. Srećom mi smo, kao i oni, pojačali i osvježili ekipu novim i mladim igračima. Tu vidim našu šansu; gdje ni mi ni oni nismo u maksimalnom ritmu, ali smo na domaćem terenu. Ova utakmica s naše strane zahtijevat će jednu čvrstu i umjereno agresivnu igru. S neke taktičke strane trebali bismo očekivati zonu 5-2-1 ili zonu 3-2-1, ali za definitivnu odluku oko taktika ipak ćemo morat pričekati prvih nekoliko minuta utakmice kada vidimo kako momčadi ‘dišu’ – ispričao nam je trener Silvijo Ivandija

Prva utakmica odigrat će se u subotu, u sportskoj dvorani u Gospinom polju, s početkom u 18 sati.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist