DuList IN

Četiri dana sa Anom Rucner

Četiri dana sa Anom Rucner

Tri dana nas dijele do početka 2. festivala „Ana u Gradu“. Tim je povodom u hotelu Valamar Lacroma održana press konferencija na kojoj je sama umjetnica Ana Rucner sa suradnicima otkrila sve što nas čeka tokom četiri festivalska dana.

 
Festival će prigodno otvoriti koncert u četvrtak, 21. lipnja pod nazivom „Pozdrav ljetu“ uz izlazak sunca na Srđu koji će započeti sa samim svitanjem u 5.00 sati ujutro. Ljeto će pozdraviti Ana Rucner na violončelu i vrsna hrvatska harfistica Marija Mlinar. Koncert koji otvara ovogodišnji Festival poklon je građanima i posjetiteljima Dubrovnika.
– Jutros sam imala probu na Srđu i bilo je božanstveno. Drago mi je što ću na ovaj način uz rađanje sunca moći izraziti svoju zahvalnost prema ovom gradu, ljudima i životu. Pozivam sve Dubrovčane i posjetitelje da dođu i da pozdrave ljeto zajedno s nam – govori Ana Rucner.
 
„Večer ljubavne poezije“ drugi je festivalski koncert koji će se u petak, 22. lipnja održati u Kneževom dvoru. Uz Anu Rucner u ulozi naratora nastupit će Milka Podrug Kokotović, Anja Šovagović Despot, Luko Paljetak i Boris Miholjević, uz plesače Tenu Žepec i Gorana Šimonjia. Režiju te večeri potpisuje Paola Dražić Zekić.
Ovaj je koncert ujedno je i humanitarnog karaktera, sav prihod namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije.
 
Subota, 23. lipnja donosi koncert pod nazivom „U ritmu tanga“, u izvedbi gudačkog kvarteta Rucner i Petera Soavea, bandoneonista svjetskog glasa. Ana Rucner na violončelu i Mady Soave koja će se publici predstaviti sa klasičnom harmonikom gosti su koncerta.
Festival će završiti nedjeljnim koncertom na Babinom kuku, koji u prostoru bivšeg disco cluba Divinae Follie s početkom u 22 sata, donosi izvedbe klasike, rocka i cross over skladbi gdje će Ana Rucner nastupiti uz mnoštvo gostiju. Koncertu će prisustvovati studenti glazbene akademije u Zagrebu na čelu sa gudačkim kvartetom Rucner, Mario Rucner na violi, FA Linđo, klapa Subrenum, Srebrna krila a sve pod dirigentskom palicom Thomasa Buritcha. Završni koncert festivala je također poklon građanima i posjetiteljima Dubrovnika te će ulaz biti slobodan.
 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist