Natrag
20.5.2018 21:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Četiri dana sa Anom Rucner

18.6.2012 @ 16:45 Dulist dulist IN
3;3

Podijelite:

Tri dana nas dijele do početka 2. festivala „Ana u Gradu“. Tim je povodom u hotelu Valamar Lacroma održana press konferencija na kojoj je sama umjetnica Ana Rucner sa suradnicima otkrila sve što nas čeka tokom četiri festivalska dana.

 
Festival će prigodno otvoriti koncert u četvrtak, 21. lipnja pod nazivom „Pozdrav ljetu“ uz izlazak sunca na Srđu koji će započeti sa samim svitanjem u 5.00 sati ujutro. Ljeto će pozdraviti Ana Rucner na violončelu i vrsna hrvatska harfistica Marija Mlinar. Koncert koji otvara ovogodišnji Festival poklon je građanima i posjetiteljima Dubrovnika.
– Jutros sam imala probu na Srđu i bilo je božanstveno. Drago mi je što ću na ovaj način uz rađanje sunca moći izraziti svoju zahvalnost prema ovom gradu, ljudima i životu. Pozivam sve Dubrovčane i posjetitelje da dođu i da pozdrave ljeto zajedno s nam – govori Ana Rucner.
 
„Večer ljubavne poezije“ drugi je festivalski koncert koji će se u petak, 22. lipnja održati u Kneževom dvoru. Uz Anu Rucner u ulozi naratora nastupit će Milka Podrug Kokotović, Anja Šovagović Despot, Luko Paljetak i Boris Miholjević, uz plesače Tenu Žepec i Gorana Šimonjia. Režiju te večeri potpisuje Paola Dražić Zekić.
Ovaj je koncert ujedno je i humanitarnog karaktera, sav prihod namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije.
 
Subota, 23. lipnja donosi koncert pod nazivom „U ritmu tanga“, u izvedbi gudačkog kvarteta Rucner i Petera Soavea, bandoneonista svjetskog glasa. Ana Rucner na violončelu i Mady Soave koja će se publici predstaviti sa klasičnom harmonikom gosti su koncerta.
Festival će završiti nedjeljnim koncertom na Babinom kuku, koji u prostoru bivšeg disco cluba Divinae Follie s početkom u 22 sata, donosi izvedbe klasike, rocka i cross over skladbi gdje će Ana Rucner nastupiti uz mnoštvo gostiju. Koncertu će prisustvovati studenti glazbene akademije u Zagrebu na čelu sa gudačkim kvartetom Rucner, Mario Rucner na violi, FA Linđo, klapa Subrenum, Srebrna krila a sve pod dirigentskom palicom Thomasa Buritcha. Završni koncert festivala je također poklon građanima i posjetiteljima Dubrovnika te će ulaz biti slobodan.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana