Sport

ČESTITAO MU I ŽUPAN Boćar Luka Gašpar vratio se sa svjetskim srebrom, priznaje kako je u finalu izgubio zbog – ‘treme’

ČESTITAO MU I ŽUPAN Boćar Luka Gašpar vratio se sa svjetskim srebrom, priznaje kako je u finalu izgubio zbog - 'treme'

Finalist svjetskog prvenstva u boćanju junior Luka Gašpar sastao se u petak u Palači Ranjina sa županom Nikolom Dobroslavićem koji mu je čestitao na uspjehu u kineskom Jiaxingu.

Nakon svog iznimno uspješnog debitantskog nastupa na europskom prvenstvu, Luka Gašpar svoju karijeru u juniorskoj ekipi Dubrovački-neretvanske županije nastavio je i svjetskim srebrom u disciplinama bližanja i izbijanja u krug, kao i u parovima sa suigračem Filipom Matijašićem.

– Smatramo da je važno da se naši mladi bave sportom, ponajviše jer mogu biti odlični i među najboljima u svjetskoj konkurenciji. Ovo je jedan uspješan mladi čovjek, na ponos svoje obitelji, svoje Neretve i cijele naše županije. Vrlo je predan, svakodnevno trenira, i što je vrlo važno, usklađuje svoje obveze u boćanju s obvezama u školi – izjavio je župan Dobroslavić o Gašparovoj svakodnevici.

Osim najboljih svjetskih igrača, Gašparov najveći protivnik je bila i trema tijekom tako velikog nastupa.

– Stvarno je bilo fenomenalno, pogotovo kada sam ušao u finale. Kada sam krenuo na turnir nadao sam se samo ulasku među osam najboljih. Dogodilo se da sam došao u polufinale i u glavi sam si već zacrtao da ću biti u finalu. Natjecale su se 24 zemlje, konkurencija je bila jaka uz mnogo dobrih igrača i nije bilo lako izboriti se do finala. U finalu sam izgubio 21 prema 20, uglavnom zbog treme – rekao je Gašpar o iskustvima u Kini.

Značaj Gašparovog nastupa na svjetskom, ali i europskom prvenstvu naglasio je njegov trener.

– Luka je ove godine u drugom mjesecu prvi put bio pozvan u reprezentaciju i na svom prvom nastupu na europskom prvenstvu u Francuskoj, u jedinoj disciplini u kojoj je nastupio, preciznom izbijanju osvojio je treće mjestu i broncu. Na svom prvom svjetskom prvenstvu osvojio je dva srebra u tri discipline. Na svjetskim i europskim prvenstvima igra se šest disciplina, a Luka je svestran i može igrati u svih šest – pojasnio je trener juniorske županijske ekipe Luko Hendić, inače i tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Gašpar je nakon prijem primio i poklon u ime županije, a rekao je i kako ga već čeka još jedan popodnevni trening.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist