Aktualno

ČESTITAMO! Stjepan Srhoj odabran za pohađanje Akademije za politički razvoj

ČESTITAMO! Stjepan Srhoj odabran za pohađanje Akademije za politički razvoj

Naš sugrađanin Stjepan Srhoj sa Sveučilišta u Dubrovniku odabran je za pohađanje Akademije za politički razvoj (APR) u 2018. godini, kao jedini predstavnik iz područja znanosti.

Ovo priznanje za DuList je prokomentirao ovaj vrijedni mladi znanstvenik, s kojim smo, podsjetimo, u studenom radili veliki razgovor kojeg u cijelosti možete potražiti ovdje.

Stjepan je, zaista, sa svojih 28 godina na izvrsnom putu – što upravo potvrđuje primanje na APR. Tek nekoliko mjeseci prije, našem uspješnom mladiću iz grada dodijeljena je međunarodna nagrada Olga Radzyner 2017. Austrijske narodne banke. Ova nagrada dodjeljuje se najboljim mladim ekonomistima iz zemalja središnje, istočne i jugoistočne Europe za izvrsnost u istraživanju o temi Europske ekonomske integracije.

Stjepanov nagrađeni članak u 2017. godini nosi naziv ‘Priprema za jedinstveno tržište Europske unije – utjecaj poticaja za razvoj na konkurentnost poduzeća’, a odlazak na Akademiju, ističe, iskoristit će ‘lokalno’ – kako bi razvio novi kolegij te ga ponudio na Sveučilištu u Dubrovniku.

– Primljen sam kao znanstvenik, a značaj pohađanja akademije najbolje se ogleda u snazi mreže, odnosno alumnija. Mislim da je to vrlo dobra stvar za Sveučilište u Dubrovniku, posebice ako uzmemo u obzir da sam jedini predstavnik znanosti ove godine. Nadalje, primaju se uspješni pojedinci do 35 godina, a meni je 28, što mi je potvrda da sam na dobrom putu. Završetak akademije obuhvaća četiri vikenda edukacije tijekom godine u kojem se razvijaju vještine za uspostavu suradnje između sektora za dobrobit društva u cjelini. Od ta četiri vikenda, tijekom trećeg se upoznavamo s alumnijima, a u četvrtom je odlazak u Strasbourg. Iskoristit ću znanja i vještine usvojene na Akademiji kako bih razvio jedan novi kolegij na Odjelu ekonomije i poslovne ekonomije Sveučilišta u Dubrovniku, a kojeg ću ponuditi na razmatranje u budućnosti – istaknuo je za DuList Stjepan.

ČESTITAMO! Stjepan Srhoj odabran za pohađanje Akademije za politički razvoj

Akademija za politički razvoj (APR) je udruga u RH koja primarno provodi programe edukacija i povezivanja mladih lidera i profesionalaca iz različitih sektora. Okupljaju mlade ljude različitih profesionalnih profila; političare, znanstvenike, novinare, poslovnu zajednicu, nevladine udruge i slično.
Neki od prijašnjih polaznika bili su primjerice: iz medija; Mislav Bago (Nova TV), Zoran Šprajc (RTL Televizija), iz biznisa; Saša Cvetojević (poduzetnik i investitor), Oliver Kumrić (član uprave, Institut IGH), iz ekonomske znanosti: Iva Tomić (Ekonomski institut Zagreb), Velibor Mačkić (Ekonomski fakultet Zagreb); iz politike Tomislav Tolušić (Ministar regionalnog razvoja i fondova EU, HDZ), Marko Pavić (Ministar rada i mirovinskog sustava, HDZ), Ivan Vrdoljak (bivši ministar gospodarstva; HNS), Davor Bernardić (predsjednik SDP-a). Potpuni popis alumnija dostupan je na sljedećem linku: http://apr.hr/alumni/

Godišnji program Akademije od 2004. godine provodi se u partnerstvu s Vijećem Europe i uklopljen je u njihov projekt obrazovanja političkih, ekonomskih i društvenih lidera u tranzicijskim državama.

Akademija za politički razvoj dio je mreže škola „Schools of Political Studies“ Vijeća Europe koja danas broji 21 članicu. U proteklih 14 godina Godišnji program je završilo 14 generacija polaznika, a sveukupno je kroz program prošlo više od 400 polaznika, danas mahom priznatih i etabliranih profesionalaca, političara, novinara, poslovnjaka i civilnih aktivista koji svi zajedno čine aktivnu mrežu alumnija APR-a.

Čestitamo Stjepanu!

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist