Aktualno

ČESTITAMO! Liga protiv raka obilježava pola stoljeća postojanja

ČESTITAMO! Liga protiv raka obilježava pola stoljeća postojanja

Liga protiv raka Dubrovnik kroz pola stoljeća u neprekidnom je slijedu humanitarne djelatnosti. Svoju obljetnicu osnutka obilježit će 16.i 17.svibnja donatorskom aukcijom slika i skulptura eminentnih hrvatskih umjetnika, a u izravnom prijenosu DUTV iz Galerije Dulčić-Masle-Pulitika s početkom u 20 sati.

U četvrtak 18. svibnja u 20.30 sati u Atriju Kazališta Marina Držića bit će otvorena izložba ‘Liga protiv raka kroz pola stoljeća’. Istog dana u 16 sati u kongresnoj dvorani hotela Hilton Imperial održat će se stručni simpozij pod naslovom ‘Razvoj i rezultati onkološke zaštite u Dubrovniku kroz pola stoljeća’.

Donatorski koncert ‘Nikad ne hodaš sam’, u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, solisti Stijepo Gleđ Markos i Miho Bošković te moderatorica Brigita Masle Dražinić, a pod dirigentskom palicom Mo. Slobodana Begića predviđen je 18. svibnja u 21 sat u Kazalištu Marina Držića, u kojem će se u petak 19. svibnja u 11 sati održati Svečana skupština Lige s promocijom monografije ‘Pola stoljeća u službi humanosti’.

Sav prihod od prodanih umjetnina putem TV aukcije i ulaznica za donatorski koncert, Liga protiv raka Dubrovnik namjenila je za kupnju digitalnog mamografa za Opću bolnicu Dubrovnik.

-Naše je bogatstvo ono što smo drugima u ljubavi darovali – ističe u ime Lige protiv raka Dubrovnik Brigita Masle Dražinić.

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist