Zanimljivosti

ČESTITAMO! Dijamantni pir Ane i Stijepa Vidojević

ČESTITAMO! Dijamantni pir Ane i Stijepa Vidojević

Supružnici Ane i Stijepo Vidojević proslavili su u petak, 9. siječnja u župnoj crkvi sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku dijamantni pir u nazočnosti djece, unučadi i praunučadi, nevjesta i zetova, braće i sestara, rodbine i prijatelja. Na misnom slavlju koje je predvodio Anin brat don Ivo Đanović zahvalili su Bogu na svemu te obnovili ženidbene zavjete.

Propovjednik je uvodno ispričao priču o Ljubavi, Bogatstvu, Tugi i Znanju koji su sretno živjeli na otoku usred oceana sve do udara jakog tzunamija nakon kojeg su svi napustili otok, a ostala je jedino Ljubav. Kad je shvatila da i ona treba poći nitko je više nije htio primiti u svoj brod. Stranac koji je naišao pružio joj je ruku i spasio je. Kasnije je saznala da je stranac bilo Vrijeme, koje jedino zna koliko je Ljubav velika, jaka i trajna.

Obraćajući se slavljenicima don Ivo je rekao kako Bog daje vrijeme, a ljudi prave planove kako iskoristiti to vrijeme, te ustvrdio kako je Obitelj mjesto presudno za Ljubav. „I vi ste tijekom 60 dijamantnih godina uspješnog braka više puta proživljavali sudbinu onog otoka. Dosta se prisjetiti danâ na Konalu kad ste došli u Grad i nastanili se pod strehom koja je za svake kiše tonula. No, uz vjeru i nadu, ostala je Ljubav, jača i od smrti. Obitelj se u Ljubavi povećavala: nekoć 1, danas 10! Niste bespomoćno zapomagali nego usvojili geslo sv. Benedikta: Moli i radi! Na blagdane ste s krunicom i molitvenikom hrlili u crkvu, a u radne dane latili se krampa i motike, lopate i čekića, pile i aparata za varenje, brusilice i bušilice – i podigli novi dom. Uz Božju pomoć nadvladaste svaki tzunami: pa i onaj ratni, kad je trebalo napustiti obiteljsko gnijezdo pod naletom ubojitih granata. No Bog je molitve uslišao i dao da Ljubav opet pobijedi: Ićo se vratio iz Morinja; obitelj se sva okupila, osim jednog anđela koji veselo pjeva u anđeoskom koru i čestita babi i đedu dijamantni pir!“

Zaključio je kako njihovo potomstvo iz njihovog života ima svjedočanstvo da se „isplati u Ljubavi živjeti, moliti i raditi i konačno za sve Bogu zahvaliti, u Njegovoj se Ljubavi sretno radovati! Jer Bog je Ljubav, i tko ostaje u ljubavi ostaje u Bogu i Bog u njemu.“

Gospođa Ane rođena Đanović i gospar Stijepo Vidojević imaju četvero djece: Katu, Miha, Stjepa i Iva, te 14-ero unučadi i za sad 4 praunučadi. Aktivni su članovi župne zajednice, pa je njihova obljetnica bila na radost cijele župe na čelu sa župnikom don Ivicom Pervanom. Nakon zahvale u crkvi slavlje se nastavilo za stolom u obiteljskoj kući.

Dijamantni-pir-2015-01

A.T./Dubrovačka Biskupija

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist