Natrag
24.3.2019 01:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

CESTA ZA BOSANKU I DALJE KATASTROFALNA Kad će Vlahušić ispuniti obećanje?

13.7.2015 @ 6:31 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Stanovnici Bosanke još uvijek čekaju da gradonačelnik Andro Vlahušić ispuni svoje predizborno obećanje kako će čim pobjedi na prijevremenim izborima, odnosno do 1. lipnja (a već smo davno zagazili u srpanj) barem donekle poboljšati stanje ceste koja vodi do ovog gradskog naselja.

Pa iako je proračun za ovu godinu usvojen tek 22. svibnja, to ne bi trebalo biti opravdanje za neispunjeno predizborno obećanje. Moglo se do 1. srpnja barem nešto napraviti. Asfaltirati, ako ništa.

Vlahušić je, podsjetimo, početkom ožujka, kao tadašnji kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, došao na Bosanku na poziv mještana. Tada je s njima dogovorio da će se cesta do naselja, kao gorući problem, riješiti postupno.
U prvoj fazi, koja se trebala odraditi već u travnju i svibnju, cesta se trebala u potpunosti asfaltirati i proširiti na mjestima koja su u vlasništvu Grada Dubrovnika, te djelomično osvijetliti. U drugoj fazi cesta bi se trebala uknjižiti u cijelosti na Grad uz pokretanje postupka otkupa okolnog zemljišta kako bi se mogla proširiti kao dvotračna cesta.

Izostao i novi asfalt
– Tako će cesta, prema postignutom dogovoru, biti spremna za novu turističku sezonu s novim asfaltom u punom profilu – pisalo je početkom ožujka u priopćenju Vlahušićevog izbornog stožera.

No, Vlahušić tada nije očekivao kako na izborima neće sve proći glatko, odnosno kako neće imati većinu u Gradskom vijeću pa se iz tog razloga otegnulo i donošenje proračuna. Stanovnicima Bosanke postignut dogovor je i potpisao. A oni i dalje čekaju kada će se de facto jedina cesta koja ovo naselje povezuje s Gradom upristojiti.

Apelirali su dosad bezbroj puta, no bez uspjeha, a prošle sezone, u kolovozu, na terenu su demonstrirali kako izgleda njihova svakodnevna vožnja iz kuće i do kuće. Desetominutnom blokadom 800 metara dugog puta prosvjedovali su zbog stanja u kojem se ta cesta nalazi. Istaknuli su kako im je gradonačelnik još u kampanji, onoj 2013. godine, obećao uređenje puta.

Što o svemu govori Martin Sentić iz Mjesnog odbora Bosanka pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana