Politika

Cesta do tvrđave Imperial može se obnoviti tek kad se ‘vrati’ u GUP

Cesta do tvrđave Imperial može se obnoviti tek kad se 'vrati' u GUP

Bosanka i cesta poviše Bosanke do tvrđave Imperial je nažalost izbrisana iz Prostornog plana famoznim Dubrovačkim dogovorom, što je, kako sada vidimo, otežalo promet, ali i napravilo apsurdnu situaciju kojom se uvodi nova cesta koja je teško financijsko opterećenje za Grad – rekao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje Krešimira Markovića (Hrast). Markovića je, naime, zanimalo, što je s projektom uređenja ceste n Srđu, koja je jako važna za Grad, ali je u katastrofalnom stanju.

Pitao je gradonačelnika je li istina da će cestu vrijednu 60 milijuna kuna financirati Grad Dubrovnik te kad se očekuje obnova i proširenje ceste. Gradonačelnik je najavio kako će uskoro pred gradske vijećnike doći odluka o izmjenama GUP-a gdje će se predložiti vraćanje ceste u prostorno-plansku dokuemntaciju i nakon toga se može ići u sanaciju.

Drugo Markovićevo pitanje odnosilo se na žičaru te ga je zanimalo u kojoj je fazi i kad bi trebala nastaviti raditi.

Gradonačelnik je rekao kako su na dobrom putu naglasivši još jednom kako je žičara zatvorena isključivo  iz razloga što svi oni koji obavljaju gospodarsku djelatnost moraju imati koncesiju.

-Žičara može raditi u trenutku sklapanja koncesijskog ugovora – rekao je gradonačelnik dodavši kako je nagodba definirana i usuglašena, a treba još vidjeti kolika će biti koncesijska naknada.

-Korak dalje je vještačenje. Vještakinja Živković rekla je da je koncesijska naknada od 15 posto premala, ali nije definirala da mora biti 30 posto. Kako bi se partnerski ponašali, što radimo od početka, Grad je Excelsa nekretninama uputio dokument vještačenja i zatražio očitovanje. Očitovali su se te smo sve to poslli prema gospođi Živković da napravi eventualno usklađenje. Njeno konačno mišljenje očekujemo do iduće srijede. Na dobrom smo putu – rekao je Franković.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist