Aktualno

Čerimagić: Čestitam Dubrovčanima!

– Mislim da je prije svega red čestitati svim građankama i građanima Dubrovnika na tome što su izborili prvi referendum na zahtjev građana u povijesti Hrvatske – prvi je komentar Enesa Čerimagića na jutros donesenu pozitivnu odluku po pitanju referenduma.

– Nadamo se da će se referendum raspisati zajedno sa lokalnim izborima jer smatramo da je to najrazumnije, te da je to najbolji način da se stvarno glas građana po pitanju projekta na Srđu čuje. – rekao je pravnik Zelene Akcije i član inicijativnog odbora za referendum Enes Čerimagić.

Vezano za pokušaje uplitanja u zakonitost pitanja, Čerimagić je dodao i to kako te informacije potječu od dopisa koji je investitor Golf razvoj uputio Ministarstvu.

– Osporavali su zakonitost pitanja, ali i ne samo to, incvestitor je zahtjevao i da osobno provjeri podatke svakog potpisanog građanina. Smatramo da je to neprihvatljivo zastrašivanje, da u biti otkriva pravo lice investitora u odnosu prema građanima i u odnosu prema institucijama i procedurama ove države. – naglasio je Čerimagić.

– Mogu reći da smo jednostavno – to i očekivali. Od samog početka je bilo jasno da je referendumsko pitanje zakonito, a sva ova druga podmetanja o zakonitosti pitanja, to jednostavno radila ova strana koja piše pisma Bauku. – istaknuo je Đuro Capor iz inicijative "Srđ je naš".
 

Pročitajte još

STALE GRADSKE URE Sat na zvoniku u kvaru

Dulist

VIDEO/VELIKI PLJESAK ZA MALE PLESAČE ‘Zumbastični’ završetak Trstenskog ljeta!

Dulist

OBAVIJEST OTOČANIMA Predajte zahtjeve za nove otočne iskaznice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija