Aktualno

Čemu kredit kad Revelin obnavlja Lazarete

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pohvalio se danas mnogo čim. A prisutnost medija na njegovom redovnom kolegiju uoči Gradskog vijeća iskoristio je za još jednu samohvalu.

S tvrtkom Monte Mont iz Osijeka potpisao je 29 milijuna kuna vrijedan ugovor za Lazarete.
– Ovo je jedan od najdugovječnijih gradskih projekata, koji nikako nije mogao biti priveden svrsi. Lazareti 30 godina stoje zapušteni, a puno njih je i prije mene od Šuice i Bogdanovića pričalo kako riješiti Lazarete, iako je postojala dokumentacija u Lazarete se nije bilo sposobno ni financijski niti organizacijski niti zakonski krenuti – govorio je Vlahušić.

No, prisjetio se tada i kako je upravo njegov natječaj za obnovu Lazareta rušen čak dva puta!
Pa iako se vrijedan prostor nekadašnje karantene obnavlja kreditnim sredstvima, zbog kkojih je, usput budi rečeno, u veljači rađen prvi ovogodišnji rebalans proračun, gradonačelnik se javno pohvalio kako Revelin obnavlja Lazarete!

Jer godišnja kreditna obveza za Lazarete je 3 milijuna kuna, što je ekvivalent prihodu kojeg Grad ostvaruje od Revelina.
– Možemo reći da Revelin obnavlja Lazarete – zaključio je Vlahušić, najavivši kako će 300 kvadrata u Lazaretima biti za komercijalne svrhe.
 
Tvrtka Monte Mont iz Osijeka, čiji je suvlasnik Vladimir Iličić s gradonačelnikom danas potpisao ugovor o obnovi, koja kreće za oko dva tjedna, istaknuo je kako je riječ o tvrtki koja je gro dosad odrađenih poslova bio upravo na obnovi spomenika kulture, iako nisu bili prisutni na jadranskom tržištu već na kontinentalno dijelu Hrvatske od Gospića do Iloka.

Pročitajte još

NAZIRE LI SE KRAJ KIŠI? Meteorolog otkrio kakav će nam biti lipanj

Dulist

VIDEO U nelegalnoj streljani na Žarkovici nastavilo se s pucanjem

Dulist

ĐURO LUBURA UPOZORAVA Jeftiniji SMS-ovi i pozivi prema EU ne vrijede za ove korisnike

Dulist