Natrag
18.2.2019 17:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Čemu kredit kad Revelin obnavlja Lazarete

29.8.2012 @ 14:18 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pohvalio se danas mnogo čim. A prisutnost medija na njegovom redovnom kolegiju uoči Gradskog vijeća iskoristio je za još jednu samohvalu.

S tvrtkom Monte Mont iz Osijeka potpisao je 29 milijuna kuna vrijedan ugovor za Lazarete.
– Ovo je jedan od najdugovječnijih gradskih projekata, koji nikako nije mogao biti priveden svrsi. Lazareti 30 godina stoje zapušteni, a puno njih je i prije mene od Šuice i Bogdanovića pričalo kako riješiti Lazarete, iako je postojala dokumentacija u Lazarete se nije bilo sposobno ni financijski niti organizacijski niti zakonski krenuti – govorio je Vlahušić.

No, prisjetio se tada i kako je upravo njegov natječaj za obnovu Lazareta rušen čak dva puta!
Pa iako se vrijedan prostor nekadašnje karantene obnavlja kreditnim sredstvima, zbog kkojih je, usput budi rečeno, u veljači rađen prvi ovogodišnji rebalans proračun, gradonačelnik se javno pohvalio kako Revelin obnavlja Lazarete!

Jer godišnja kreditna obveza za Lazarete je 3 milijuna kuna, što je ekvivalent prihodu kojeg Grad ostvaruje od Revelina.
– Možemo reći da Revelin obnavlja Lazarete – zaključio je Vlahušić, najavivši kako će 300 kvadrata u Lazaretima biti za komercijalne svrhe.
 
Tvrtka Monte Mont iz Osijeka, čiji je suvlasnik Vladimir Iličić s gradonačelnikom danas potpisao ugovor o obnovi, koja kreće za oko dva tjedna, istaknuo je kako je riječ o tvrtki koja je gro dosad odrađenih poslova bio upravo na obnovi spomenika kulture, iako nisu bili prisutni na jadranskom tržištu već na kontinentalno dijelu Hrvatske od Gospića do Iloka.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana