Natrag
18.1.2019 14:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘ČELIČNI MATO’ PO UZORU NA NEW YORK Treba izmijeniti Zakon, gradovi moraju kontrolirati broj taksista

10.8.2018 @ 9:38 Dulist Grad

Podijelite:

Pokrećemo inicijativu za izmjenom Zakona za kojeg jasno možemo reći da nije donio kvalitetniju uslugu kao ni bolje cijene za građane – poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković putem objave na društvenim mrežama.

U svom postu podijelio je članak N1 televizije u kojem piše kako Gradsko vijeće New Yorka u idućih godinu dana neće izdavati dozvole za obavljanje taksi uslga po principu ekonomije dijeljenja, čime će se značajan udarac zadati tvrtkama poput Uber.

-Ova akcija će zaustaviti priljev automobila koji pridonose zagušenju na ulicama i kočenju prometa – citirao je Franković gradonačlenika New Yorka Billa de Blasia.

-Prilikom izglasavanja novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu isticao sam da ćemo imati problem. Iz Ubera su me pokušali demantirati pa su čak četvrtkom i subotom skidali taxi oznake. Vidimo da je i u New Yorku slična situacija. Smatram da jedinice lokalne samouprave trebaju kontrolirati broj izvršitelja auto taxi prijevoza na svom području – naglasio je Franković.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana