Grad

‘ČELIČNI MATO’ PO UZORU NA NEW YORK Treba izmijeniti Zakon, gradovi moraju kontrolirati broj taksista

Pokrećemo inicijativu za izmjenom Zakona za kojeg jasno možemo reći da nije donio kvalitetniju uslugu kao ni bolje cijene za građane – poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković putem objave na društvenim mrežama.

U svom postu podijelio je članak N1 televizije u kojem piše kako Gradsko vijeće New Yorka u idućih godinu dana neće izdavati dozvole za obavljanje taksi uslga po principu ekonomije dijeljenja, čime će se značajan udarac zadati tvrtkama poput Uber.

-Ova akcija će zaustaviti priljev automobila koji pridonose zagušenju na ulicama i kočenju prometa – citirao je Franković gradonačlenika New Yorka Billa de Blasia.

-Prilikom izglasavanja novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu isticao sam da ćemo imati problem. Iz Ubera su me pokušali demantirati pa su čak četvrtkom i subotom skidali taxi oznake. Vidimo da je i u New Yorku slična situacija. Smatram da jedinice lokalne samouprave trebaju kontrolirati broj izvršitelja auto taxi prijevoza na svom području – naglasio je Franković.

Pročitajte još

More doseglo 21 stupanj. Hoće li za vikend pasti prva banja?

Dulist

Problemi s eUpisima u vrtiće, objava Liste prvenstva odgođena do daljnjega!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist