Grad

‘ČELIČNI MATO’ Otkazao javnu površinu za ‘štand-barku’ zbog kršenja ugovora

'ČELIČNI MATO' Otkazao javnu površinu za 'štand-barku' zbog kršenja ugovora

Gradonačelnik Mato Franković na sedam dana otkazao je Ugovor o zakupu javne površine zakupniku P.B., jer se zakupnik javnom površinom koristio suprotno odredbama Ugovora, odnosno jer je na javnu površinu postavio napravu koja nije određena Ugovorom, izvijestili su iz gradske uprave.

Naime, Ugovorom o zakupu javne površine zakupniku je odobreno korištenje četiri metra kvadratna javne površine u ulici Pred Dvorom (na križanju s Gundulićevom poljanom), a koji je 10. travnja 2018. godine sklopljen radi postavljanja stilizirane štand-barke za prodaju suvenira i uređaja za izradu fotografija/razglednica.

Djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo 20. kolovoza utvrdili su zapažanjem na terenu te za to izdali obvezni prekršajni nalog, a gdje je navedeno da je zakupnik koristio javnu površinu na način da je na istu postavio frižider za prodaju pića, čime je počinjen prekršaj iz čanka 36. i 45. Odluke o zakupu javnih površina, kao i članka 12. zaključenog ugovora.

Zakupnik je obvezan prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti štand barku i svu ostalu opremu, frižider i ostale uređaje s javne površine odmah po primitku ovog otkaza, bilo putem pošte, odnosno po osobnoj dostavi.

Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od 7 dana.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist