Grad

ČELIČNI MATO Evo kojim je ugostiteljima Grad privremeno oduzeo stolove

Četiri objekta u povijesnoj jezgri ostala su privremeno bez javnih površina zbog kršenja odredbi Odluke o zakupu javnih površina. Naime, kako navode iz Grada Dubrovnika, komunalni redari su, provodeći redovne aktivnosti nadzora korištenja javnih površina, u nekoliko slučajeva utvrdili kršenje spomenute Odluke. 

Prekršiteljima su izdali obvezne prekršajne naloge.

Tvrtka With Photo d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10 tisuća kuna uz dodatnih 2 tisuće kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi jer su dana 3. travnja zauzeli javnu površinu na način da su na istu postavili pet stolova i deset stolica za potrebe ugostiteljskog objekta ‘Ding-Dong’ u Vetranićevoj ulici, iako im je ugovorom o zakupu javne površine odobreno postavljanje tri stola i šest stolica, što je dva stola i četiri stolice više od odobrenog ugovorom.

Dana 29. ožujka utvrđeno je da je vlasnik objekta Koloseum zauzeo javnu površinu u ulici Uz Jezuite, odnosno dozvolio zauzimanje iste na način da je na javnu površinu mimo ugovora o zakupu postavio dodatni stol sa tri stolice. Vlasnik objekta Koloseum kažnjen je novčanom kaznom od 5 tisuća kuna.

Uz novčane kazne, ugostiteljskim objektima ‘Ding-Dong’ i ‘Koloseum’ izjavljeni su i otkazi ugovora o zakupu javnih površina na razdoblje od 7 dana, a otkazi su počeli teći od četvrtka, 4, travnja.

Djelatnici komunalnog redarstva dana 3. travnja novčano su kaznili i caffe bar ‘La Bodega’ i to radi oglašavanja putem zastava i strata bez valjanog odobrenja. Isti prekršaj također predviđa i privremeno oduzimanje javne površine, a otkaz ugovora o zakupu na 7 dana im je uručen u petak, 5. travnja.

Također, dana 29. ožujka novčana kazna od 10 tisuća kuna (+ 2.000 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi) izdana je caffe baru ‘Mr. Good Life’ u ulici Uz Tabor radi počinjenog prekršaja zauzimanja javne površine bez ugovorenog zakupa iste.

Kako je i najavljeno na koordinacijskom sastanku na temu aktivnosti koje komunalna društva i nadležni gradski odjeli provode u okviru priprema za turističku sezonu Služba komunalnog redarstva nastavit će provoditi kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina kao i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova. Tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima.

Pročitajte još

Igralište na Lopudu konačno sigurno za dječju igru

Dulist

Zbog predstave nema ulaska na parkirališta oko Parka Gradac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija