Grad

ČELIČNI MATO Evo kojim je ugostiteljima Grad privremeno oduzeo stolove

ČELIČNI MATO Evo kojim je ugostiteljima Grad privremeno oduzeo stolove

Četiri objekta u povijesnoj jezgri ostala su privremeno bez javnih površina zbog kršenja odredbi Odluke o zakupu javnih površina. Naime, kako navode iz Grada Dubrovnika, komunalni redari su, provodeći redovne aktivnosti nadzora korištenja javnih površina, u nekoliko slučajeva utvrdili kršenje spomenute Odluke. 

Prekršiteljima su izdali obvezne prekršajne naloge.

Tvrtka With Photo d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10 tisuća kuna uz dodatnih 2 tisuće kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi jer su dana 3. travnja zauzeli javnu površinu na način da su na istu postavili pet stolova i deset stolica za potrebe ugostiteljskog objekta ‘Ding-Dong’ u Vetranićevoj ulici, iako im je ugovorom o zakupu javne površine odobreno postavljanje tri stola i šest stolica, što je dva stola i četiri stolice više od odobrenog ugovorom.

Dana 29. ožujka utvrđeno je da je vlasnik objekta Koloseum zauzeo javnu površinu u ulici Uz Jezuite, odnosno dozvolio zauzimanje iste na način da je na javnu površinu mimo ugovora o zakupu postavio dodatni stol sa tri stolice. Vlasnik objekta Koloseum kažnjen je novčanom kaznom od 5 tisuća kuna.

Uz novčane kazne, ugostiteljskim objektima ‘Ding-Dong’ i ‘Koloseum’ izjavljeni su i otkazi ugovora o zakupu javnih površina na razdoblje od 7 dana, a otkazi su počeli teći od četvrtka, 4, travnja.

Djelatnici komunalnog redarstva dana 3. travnja novčano su kaznili i caffe bar ‘La Bodega’ i to radi oglašavanja putem zastava i strata bez valjanog odobrenja. Isti prekršaj također predviđa i privremeno oduzimanje javne površine, a otkaz ugovora o zakupu na 7 dana im je uručen u petak, 5. travnja.

Također, dana 29. ožujka novčana kazna od 10 tisuća kuna (+ 2.000 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi) izdana je caffe baru ‘Mr. Good Life’ u ulici Uz Tabor radi počinjenog prekršaja zauzimanja javne površine bez ugovorenog zakupa iste.

Kako je i najavljeno na koordinacijskom sastanku na temu aktivnosti koje komunalna društva i nadležni gradski odjeli provode u okviru priprema za turističku sezonu Služba komunalnog redarstva nastavit će provoditi kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina kao i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova. Tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist