Natrag
20.2.2019 20:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘ČELIČNI MATO’ BEZ MILOSTI Restoranu ‘Korta’ otkazan ugovor, ostao trajno bez stolova!

6.7.2018 @ 8:24 Dulist Aktualno

Podijelite:

Kako je najavio, tako je i postupio. Gradonačelnik Mato Franković otkazao je restoranu ‘Korta’ ugovor o zakupu javne površine, jer je zakupac, društvo Figulus j.d.o.o., treći put unutar jedne godine prekršilo odredbe ugovora, kao i odredbe Odluke o zakupu javnih površina.

Ugovorom o zakupu javne površine zaključenim 8. lipnja 2018. godine zakupniku je odobreno korištenje javnom površinom u ulici Između polača ispred ugostiteljskog objekta ‘Korta’ za postavljanje stolova i stolica na površini od 10 metara kvadratnih  od 10. lipnja do 30. rujna 2018. godine.

Određeno je i da će Grad Dubrovnik kazniti zakupnika oduzimanjem javne površine na 7 dana nakon prvog kršenja, na 30 dana nakon ponovljenog prekršaja te trajnim oduzimanjem nakon trećeg kršenja odredbi iz članka 11. Ugovora, a koje se počine unutar jedne godine.

Tako su 21. lipnja 2018. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo utvrdili zapažanjem na terenu da je društvo Figulus j.d.o.o. na javnoj površini u ulici Između polača provodilo aktivnosti usmenog reklamiranja ugostiteljske ponude bistroa ‘Korta’ bez odobrenja Grada Dubrovnika te je time počinjem prekršaj iz članka 11. Ugovora, a o čemu je izdan i obvezni prekršajni nalog.

Društvo Figulus j.d.o.o. je dužno prestati s korištenjem javne površine i ukloniti stolove i stolice odmah po primitku otkaza ugovora poštom, odnosno po osobnoj dostavi. Ukoliko zakupnik ne postupi u skladu s otkazom, otkaz će se izvršiti putem trećih osoba koje odredi Komunalno redarstvo, na teret zakupnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana