Aktualno

‘ČELIČNI MATO’ BEZ MILOSTI Ne poštujete pravila?! Odu vam stolovi!

'ČELIČNI MATO' BEZ MILOSTI Ne poštujete pravila?! Odu vam stolovi!

Zbog kršenja Odluke o komunalnom redu te odredbi ugovora o zakupu javne površine Grad Dubrovnik je 10. svibnja otkazao ugovore o zakupu javnih površina radi postavljanja ugostiteljskih stolova i stolica sljedećim zakupnicima: Amoretto d.o.o. (konoba ‘Amoret’ u ulici Od Pustijerne i Poljana Marina Držića), Mala bota d.o.o. (Oyster & sushi bar ‘Bota’ u ulici Od Pustijerne) i Figulus j.d.o.o. (ugostiteljski objekt ‘Korta’ u ulici Između polača).

Društvu Amoretto d.o.o. i Mala bota d.o.o. se ugovor o zakupu javne površine otkazan je na rok od 7 dana, a društvu Figulus j.d.o.o. ugovor je otkazan na 30 dana.

Naime, Odlukom o zakupu javnih površina i zaključenim ugovorima o zakupu javnih površina određeno je da će Grad Dubrovnik kazniti zakupnika oduzimanjem javne površine na 7 dana nakon prvog kršenja, 30 dana nakon ponovljenog prekršaja dok je trajno oduzimanje javne površine predviđeno nakon trećeg kršenja. Ako zakupnik ne ponovi prekršaj u roku od jedne godine prethodne kazne se brišu.

Djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika utvrdili su zapažanjem na terenu te o tome sastavili službene zabilješke da su zakupnici Amoretto d.o.o. i Mala bota d.o.o. dana 17. travnja prekršili odredbe Odluke o komunalnom redu radi odlaganja komunalnog otpada na javnoj površini iza Katedrale na nedozvoljen način. Utvrđeno je također da je društvo Figulus j.d.o.o. dana 4. ožujka isticalo reklamne poruke kao i da su usmeno reklamirali ugostiteljsku ponudu na nedozvoljen način.

Radi navedenih prekršaja, a prije samih otkaza ugovora, izdani su obvezni prekršajni nalozi; društvu Amoretto d.o.o. dana 24. travnja, društvu Mala bota d.o.o. 23. travnja te društvu Figulus j.d.o.o. dana 19. travnja. Prekršajnim nalozima izrečene su i novčane kazne; tvrtkama Amoretto i Mala bota po 5.000 kuna + 1.000 kuna za odgovorni osobu, dok je tvrtki Figulus j.d.o.o. određena kazna u iznosu od 10.000 kuna te dodatnih 2.000 kuna odgovornoj osobi.

Podsjetimo, dana 11. travnja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je sastanak s ugostiteljima na temu nadolazeće sezone, kojom prilikom je iznesen jasan stav kako se bilo kakva odstupanja od gradskih odluka i ugovora o zakupu javnih površina neće tolerirati.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist