Aktualno

“Čekajte rezultate referenduma!”

"Čekajte rezultate referenduma!"

Priopćenje za javnost Hrvatskih laburista Stranke rada u kojem pozivaju čelnike stranaka vladajuće koalicije, a posebno gradske vijećnike, da u potpunosti zamrznu aktivnosti oko UPU-a Srđa dok se građani ne izjasne o tome što misle o gradnji vila, apartmana i hotela.

"Akcija prikupljanja potpisa za referendum o Urbanističkom planu uređenja platoa Srđa pokazala je još jednom kako je Grad spreman prvi učiniti demokratski iskorak u Domovini. Gotovo četvrtina upisanih birača dala je svoj potpis za referendum i to nas u Hrvatskim laburistima – Stranci rada čini izuzetno ponosnima.

No, kako istodobno od čelnika aktualne vladajuće koalicije možemo čuti dosta proturječne, neodređene, pa čak i besmislene izjave oko UPU-a Srđa ne možemo se oteti dojmu da oni žele raspravu o UPU staviti na sjednicu Gradskog vijeća do konca svog otužnog mandata. I pritom, dakako, ne čekati rezultate referenduma.

Smatramo to nedopustivim, pa ovim putem pozivamo čelnike stranaka vladajuće koalicije, a posebno gradske vijećnike, da u potpunosti zamrznu aktivnosti oko UPU-a Srđa dok se građani ne izjasne o tome što misle o gradnji vila, apartmana i hotela u sklopu Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem.

Jer, upućivanje UPU-a na Gradsko vijeće, u čemu je najvažnija uloga najjače koalicijske stranke – SDP-a, čiji će ministar uprave i donijeti mišljenje jesu li ostvareni svi uvjeti za raspisanje referenduma, značilo bi samo jedno – grubu manipulaciju i potpuno ignoriranje volje vlastitih građana.

Zašto smo zabrinuti i zašto nam ovakav scenarij ne izgleda nemoguć? Zato što su, unatoč potpisima za referendum, i bivša gradonačelnica, i njen nasljednik, i njegov nezadovoljni zamjenik, koji planira biti gradonačelnik, u najmanju ruku neiskreni. Prva je, zajedno sa zamjenikom, učinila sve da se obuhvat golfa utrostruči, te je prodala gradsko zemljište u kampanji po smiješnih 55,00 kuna po metru kvadratnome; drugi je najavljivao referendum i raskrinkavanje svoje prethodnice, a u konačnici je dobio nadimak „golfonačelnik“, a treći ne zna što bi sa sobom po ovom pitanju. Sveprisutni nezavisni vijećnik iznimno je angažiran oko prolaska UPU-a, pa se postavlja pitanje tko je od relevantnih stranaka u Gradskom vijeću zapravo protiv ovakvog UPU-a.

Dakle, mi u Hrvatskim laburistima – Stranci rada, koji ćemo, ako nam građani ukažu povjerenje, raskrinkati sve što se oko golfa na Srđu događalo od 2003. godine, inzistiramo da se zaustavi bilo kakvo postupanje oko UPU-a Srđ dok građani ne kažu svoje mišljenje o ovom iznimno osjetljivom i kontroverznom projektu. Sve drugo bi bila prijevara građana i nepošten potez prema onima koji će nakon 19. svibnja preuzeti odgovornost za upravljanje Gradom.

Građane Grada ne zanima ako je netko nekome obećao da će ovaj i ovakav UPU proći potrebnu proceduru, već ih zanima tko će odgovorno raspolagati prostorom i na taj način osigurati razvojne mogućnosti u skoroj budućnosti. Tih odgovornih u gradskoj upravi, kako sadašnjoj tako i bivšoj, mi u Hrvatskim laburistima ne vidimo. Zato je svima nama – građanima Grada 19. svibnja veliki dan, dan kada možemo promijeniti budućnost Grada – onakvu budućnost kakvu su nam namijenile današnje političke elite.“

Dr. sc. Matko Bupić,

Kandidat Hrvatskih laburista- Stranke rada za gradonačelnika Dubrovnika

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist