Natrag
24.4.2019 20:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

ČEKA SE RASKID UGOVORA Župski školarci nikako do dvorane

1.8.2014 @ 13:19 Andrea Falkoni Račić Županija

Podijelite:

Kad će nedovršena školska sportska dvorana u Župi dubrovačkoj konačno biti u funkciji?

Pitanje je na koje odgovora još nema. Dvorana i dalje stoji nedovršena, a Ministarstvo regionalnog razvoja, koje zajedno s Općinom Župa dubrovačka sufinancira projekt, još uvijek nije raskinulo ugovor s tvrtkom Fenix, koja dvoranu nije dovršila. Prema riječima župskog načelnika Silvia Nardellija, radovi su u najvećoj mjeri dovršeni, ali je došlo do njihovog prekida.

– Ugovor nije raskinut. Očekujem da će do toga vrlo brzo doći, ali nama su ruke vezane dok se to ne dogodi – rekao je Nardelli, naglasivši kako postoji dogovor između Ministarstva i Općine da će se Općini predati sva dokumentacija s novim troškovnikom radova koje još treba napraviti, te da će Općina raspisati novi natječaj za završetak dvorane. Svemu tome treba, dakle, prethoditi raskid ugovora s tvrtkom Fenix.
Na pitanje zbog čega Ministarstvo nije raskinulo ugovor, istaknuo je kako će vjerojatno doći do jednostranog raskida budući da je Fenix odbijao potpisati sporazum.

– Vrlo je izgledno kako će Fenix krenuti u sudski spor s Ministarstvom, pa je traženo dodatno mišljenje DORH-a. Ne znam kakav je odgovor državnog odvjetništa, ali vrlo vjerojatno će doći do jednostranog raskida ugovora – objasnio je Silvio Nardelli, dodavši kako je ‘Fenix radio na više škola i dvorana po Hrvatskoj, i sve su završile kao i ova župska’ te se vode mnogi sudski sporovi između ove tvrtke i Ministarstva.

Župski školarci tako će još jednu školsku godinu dočekati bez dvorane, a pitanje je hoće li se uspjeti dovršiti i do iduće godine.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana