Natrag
17.2.2019 06:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Cavtatski školarci uređivali okoliš

25.4.2013 @ 12:56 Mia Njavro Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Drugi projektni dan Osnovne škole Cavtat održan je 24. travnja. Učenici su s učiteljima zasukali rukave, navukli rukavice, rasporedili  se po raznim lokacijama te uljepšali lice Cavtata.

Čistilo se školsko dvorište, Sustjepan i šetalište Rat te područja oko Crkve sv. Đurđa i Crkve sv. Nikole sve do Doma kulture i Mauzoleja.

Uz uređenje okoliša prijavili su se u akcije „Zelenu čistku“ i  „Zeleni korak“, akciju prikupljanja starog papira.

Osigurali su i kontejnere u matičnoj i područnim školama Čilipi i Močići u koje učenici svakodnevno donose stari papir, te su pozvali i susjede da učine isto. Učenici su primjetili da je razina osviještenosti Cavtaćana bolja nego lani, a da dogodine očekuju novi napredak.

– Naglasak smo željeli staviti na važnost čistog i uređenog okoliša te na buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja prirode i planete Zemlje,  koja je naše zajedničko dobro – ističu iz škole.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana