Zanimljivosti

Cavtatski školarci uređivali okoliš

Drugi projektni dan Osnovne škole Cavtat održan je 24. travnja. Učenici su s učiteljima zasukali rukave, navukli rukavice, rasporedili  se po raznim lokacijama te uljepšali lice Cavtata.

Čistilo se školsko dvorište, Sustjepan i šetalište Rat te područja oko Crkve sv. Đurđa i Crkve sv. Nikole sve do Doma kulture i Mauzoleja.

Uz uređenje okoliša prijavili su se u akcije „Zelenu čistku“ i  „Zeleni korak“, akciju prikupljanja starog papira.

Osigurali su i kontejnere u matičnoj i područnim školama Čilipi i Močići u koje učenici svakodnevno donose stari papir, te su pozvali i susjede da učine isto. Učenici su primjetili da je razina osviještenosti Cavtaćana bolja nego lani, a da dogodine očekuju novi napredak.

– Naglasak smo željeli staviti na važnost čistog i uređenog okoliša te na buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja prirode i planete Zemlje,  koja je naše zajedničko dobro – ističu iz škole.

 

Pročitajte još

VESELO U DOMU ZA STARIJE Otvorena izložba likovnih radova ULIPUD-a uz pjesmu i poeziju

Dulist

‘PAX ET BONUM’ Obuljen poezijom otvorio koncert u Lisinskom

Dulist

Dio dubrovačke tradicije na Danu zahvalnosti za žetvu u Bad Homburgu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija