DuList IN

Cavtatska riva obojana šarenilom, zavladalo je vrijeme karnevala!

Cavtatska riva obojana šarenilom, zavladalo je vrijeme karnevala!

Kada se spomene Cavtatska riva obojana šarenilom boja i velikom dozom veselja, to može samo značiti jedno – zavladalo je vrijeme karnevala! U nedjelju popodne, uz lijepu i pogodnu vremensku prognozu bio je to karneval za pamćenje – ističu nam uvijek vesele cavtatske mame!

– Dan je to bio za pamćenje iz više razloga, veselja i uloženog dječjeg truda za izradu maski, roditelja, odgajatelja, učitelja… Ali i tradicije. Naime, bio je to 35. po redu Mali Karneval Fest, još jedna povorka, još jedna a milijun maski! Moglo bi se reći ‘odradili’ smo ga danas kao što su ga ‘odrađivale’ generacije prije nas i kao što će ga ‘odrađivati’ budući naraštaji, ako im poslužimo za primjer. 35 puta do sad, jednom godišnje, obično u veljači, događa se ova šarena glazbeno-plesna maškarana tradicija, stoga citiramo: ‘Tradicija je kontinuitet – povezati danas ono što je bilo jučer sa onim što će doći. Tradicija je, u stvari, vizija, snaga i kvaliteta da stvoriš nešto dobro u vremenu u kojem živiš i koje dolazi’. Poštujmo je skupa upravo na ovakav način! – ističu naše ‘Mame Cavtat’.

– Generacije koje dolaze su već tu među nama, maškarani, raspjevani, uče na najljepši mogući način – veseljem. Plakete za predani rad i očuvanje tradicije Malog karneval festa, danas, na ovu 35. godišnjicu su uručene profesoru Jakši Boškoviću i njegovom orkestru od festa. Čestitamo im i ovim putem, a vama se svima zahvaljujemo što ste sudjelovali na bilo koji način – dodale su vrijedne mame i istaknule kako i inače do sada, svrha je karnevala bila dobra i topla namjera jer su skupljani i humanitarni prilozi.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist