Županija

Cavtat u borbi za ‘Zlatni cvijet’, stigle članice žirija

Cavtat u borbi za 'Zlatni cvijet', stigle članice žirija

U Cavtatu ovaj tjedan borave članice žirija za Međunarodni Zlatni cvijet, Lorna Mcilroy iz Kanade i Andrea Bocsi iz Mađarske u terenskom obilasku finalista ovogodišnjeg natjecanja. Cavtat je ove godine jedini hrvatski predstavnik u ovom izboru, i kao takav je prošao prvi kvalifikacijski krug, te postao jedan od međunarodnih finalista ovog natjecanja.

Izbor gradova i mjesta za priznanje Međunarodni zlatni cvijet provodi organizacija ‘Communities in Bloom’ sa sjedištem u Kanadi u suradnji sa nacionalnim asocijacijama. Cavtat i općina Konavle su temeljem kandidature istaknute od strane Krajobrazne Ekološke Asocijacije Hrvatske (KEA), dobili iznimno priznanje zastupati Hrvatsku kao jedini hrvatski predstavnik u ovogodišnjem natjecanju za visoko prestižnu nagradu MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET u 2019. godini, u kojem sudjeluju brojne države svijeta sa svih kontinenata sa svojim gradovima i mjestima.

Cilj samog programa je ohrabriti lokalne vlasti i građane da očuvanjem okoliša poboljšavaju kvalitetu života na svom području, te time doprinesu povećanju javne svijesti i edukaciji u svezi važnosti očuvanja okoliša, što sve zajedno pridonosi održavanju i poboljšavanju kvalitete okoliša, kvalitete života i krajolika i zaštiti životnog ambijenta, a sve u funkciji održivog razvoja. Stoga su i kriteriji ocjenjivanja dosta široki, i uključuju: brigu o okolišu, prirodnu i kulturnu baštinu, vodoopskrbu i odvodnju, brigu o zdravlju, brigu o mladima, starijima i potrebitim osobama, hortikulturno uređenje.

U sklopu programa boravka u Konavlima u četvrtak 27. lipnja u 14 sati u restoranu Konavoski dvori bit će upriličena konferencija za novinare na kojoj će članice žirija za Međunarodni Zlatni cvijet iznijeti svoje prve utiske i ocjene terenskog obilaska Cavtata u ocjenjivanju za Međunarodni zlatni cvijet 2019.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist