Kultura

Čarolija Romane Milutin Fabris u Sponzi

Čarolija Romane Milutin Fabris u Sponzi

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara, a u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku, otvorena je izložba slika i tapiserija dubrovačke umjetnice Romane Milutin Fabris pod nazivom „Romana 50 godina poslije“,  19. srpnja u atriju palače Sponza.

Da je Romana omiljena dubrovačka slikarica potvrdio je veliki broj okupljenih posjetitelja sinoć na otvaranju izložbe, a koliko je cijenjena i van Dubrovnika svjedoči veliki broj njenih radova u brojnim muzejima, galerijama, privatnim zbirkama i javnim prostorima diljem svijeta, preko stotinu održanih samostalnih izložbi i još mnogo prestižnih skupnih izložbi.

– U Romaninom kreativnom činu krije se „skromna raskoš“, suzdržana i rafinirana ljepota likovnog izričaja. Ugoda je i istinska privilegija sresti se u Sponzi s ovim „malim prikazom“ Romanine čarolije, jer što nam drugo ona i može ponuditi do magične ljepote svojeg djela! – rekao je Andrija Seified povodom otvaranja.

Za ovaj postav izložbe intendant Igara Ivica Prlender komentirao je kako rijetko koja izložba s ovako malo eksponata uspijeva vjerno prikazati dugih 50 godina umjetničkog stvaranja.  Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 1. kolovoza 2012. a već 2. kolovoza otvara se izložba slika Josipa Pina Trostmanna.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist