Natrag
23.5.2018 20:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Čarolija Romane Milutin Fabris u Sponzi

20.7.2012 @ 10:59 Baldo Marunčić Kultura
2;2

Podijelite:

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara, a u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku, otvorena je izložba slika i tapiserija dubrovačke umjetnice Romane Milutin Fabris pod nazivom „Romana 50 godina poslije“,  19. srpnja u atriju palače Sponza.

Da je Romana omiljena dubrovačka slikarica potvrdio je veliki broj okupljenih posjetitelja sinoć na otvaranju izložbe, a koliko je cijenjena i van Dubrovnika svjedoči veliki broj njenih radova u brojnim muzejima, galerijama, privatnim zbirkama i javnim prostorima diljem svijeta, preko stotinu održanih samostalnih izložbi i još mnogo prestižnih skupnih izložbi.

– U Romaninom kreativnom činu krije se „skromna raskoš“, suzdržana i rafinirana ljepota likovnog izričaja. Ugoda je i istinska privilegija sresti se u Sponzi s ovim „malim prikazom“ Romanine čarolije, jer što nam drugo ona i može ponuditi do magične ljepote svojeg djela! – rekao je Andrija Seified povodom otvaranja.

Za ovaj postav izložbe intendant Igara Ivica Prlender komentirao je kako rijetko koja izložba s ovako malo eksponata uspijeva vjerno prikazati dugih 50 godina umjetničkog stvaranja.  Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 1. kolovoza 2012. a već 2. kolovoza otvara se izložba slika Josipa Pina Trostmanna.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana