Natrag
18.7.2018 04:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Carinici kod Vrgorca zaustavili kombi pun vrijednih umjetnina iz Dubrovnika

23.11.2016 @ 19:25 Dulist Crna kronika
6;6

Podijelite:

Jedan je kombi talijanskih registarskih oznaka zbog svog tereta visoke vrijednosti ovog vikenda zadao puno posla djelatnicima Carine, Policije te Ministarstva kulture.

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Ploče te službenici Policijske postaje Vrgorac prilikom postupka kontrole putničkog prometa odmorištu Dusina na ‘Dalmatini’ izvršili su pregled spomenutog kombija kojim je upravljao talijanski državljanin.

U kombiju su pronađene razne umjetnine i stilski namještaj. Točnije, riječ je o umjetničkim slikama, antiknom namještaju, antiknim rasvjetnim tijelima te različitim antiknim kućanskim predmetima većinom iz 19. stoljeća.

Kako za sve te predmete nisu imali potrebnu dokumentaciju, ali ni popis robe niti potvrdu Konzervatorskog odjela za iznošenje predmeta, carinici su posumnjali da se roba nezakonito iznosi iz države, o čemu su obaviješteni nadležni Konzervatorski odjeli Ministarstva kulture.

Potom su se na posao bacili inspektori Ministarstva kulture, koji su utvrdili kako se vrijedni predmeti zaista i iznose iz Republike Hrvatske bez papira, odnosno odgovarajućih potvrda Konzervatorskog odjela, što je protivno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Vozilo je zatim stavljeno pod nadzor u Policijskoj postaji Vrgorac, a stranim državljanima određene mjere opreza odnosno zadržavanje isprava. Sve daljnje radnje će poduzimati Konzervatorski odjeli Ministarstva kulture.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana