Zanimljivosti

Čari bečke kuhinje

U kulinarstvu bečka kuhinja je raširena po cijeloj Europi i svijetu, te je također sastavni dio naše domaće, hrvatske kuhinje. U bečkoj kuhinji koristi se meso svinjetine, govedine i peradi.

Svatko od nas će je prepoznati po Bečkoj šnicli, pečenim pilićima i patkama, kuhanoj govedini te raznim tjesteninama od jaja i krumpira.

Zbog njenih slasnih jela, ukusnih umaka i tjestenine rađene po starim domaćim recepturama, ja sam odlučio sastaviti jelovnik od meni najdražih specijaliteta i podijeliti ih s vama, dragi čitatelji

Bitne karakteristike ove jedinstvene kuhinje sastoje se u tome da jela moraju biti pripremljena od svježih namirnica, kvalitetnih dijelova mesa, dok porcije moraju biti obilate.
 
OD ŠNICLE DO SAHER TORTE
 
Zbog njenih slasnih jela, ukusnih umaka i tjestenine rađene po starim domaćim recepturama, ja sam odlučio sastaviti jelovnik od meni najdražih specijaliteta i podijeliti ih s vama, dragi čitatelji.
Tako ćete na našem jelovniku u restoranu Mozart pronaći original bečku šniclu od teletine sa restanim krumpirom, pancetom i salatom prelivenu domaćim umakom, domaću goveđu juhu s rezancima od palačinki i petrusina te poznate slastice kao što su saher torta i mnoga druga jela bečke i hrvatske kuhinje na posebnim ponudama.
Dragi čitatelji za sljedeći broj duLista pripremite tave i kuhače jer ću vam odati jedan od recepata s našeg jelovnika.
 
 
RESTAURANT MOZART
Lapadska obala 20
Dubrovnik
Telefon: + 385 20 356 981
mobitel: +385 (0)91 451 04 33
e-mail: info@restaurant-mozart.com
www.restaurant-mozart-dubrovnik.com

Pročitajte još

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

TRADICIJA, PLES, PJESMA Koncert kulturnog društva Dunav ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija