Natrag
22.2.2019 11:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Capor: Bit će veselje!

4.1.2013 @ 13:48 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

U kojem sastavu će aktivisti inicijative „Srđ je naš“ nastupiti na javnom izlaganju Studije o utjecaju na okoliš zahvata Športsko – rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ, koje se u utorak, 8. siječnja održava u kinu Sloboda?

Podsjetimo, 1. rujna 2010. godine, također u kinu Sloboda, na javnoj raspravi o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Športsko-rekreacijski centar s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i jug tražila se stolica više, a aktivisti inicijative „Srđ je naš“ u kino dvoranu su ušli s velikim transparentom i sa zviždaljkama u ustima. U višesatnoj i za mnoge iscrpljujućoj raspravi brojni građani redali su svoje primjedbe, iznosili i strahove i predviđanja o budućnosti projekta, ali i burno negodovali na poneka pozitivna razmišljanja o projektu.

Koordinator inicijative Đuro Capor potvrdio je dolazak na javnu raspravu u utorak.
– Mi ćemo svakako doći, a što će točno biti to se nismo još dogovorili. A u krajnjem slučaju neka to bude iznenađenje – kaže Capor, koji ističe kako inicijativa „Srđ je naš“ ima podršku Zelene akcije iz Zagreba, čiji su predstavnici nazočili i javnoj raspravi 2010. godine.

Na upit što očekuje od suprotne strane, Capor je rekao:
– Dovoljna je i ova manipulacija s lokacijom. Htjeli su sve odraditi u Gradskoj vijećnici gdje jedva stane 50 ljudi. To najviše pokazuje koliko uopće uključuju javnost. Bit će veselje u utorak – najavio je na kraju Capor.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana