Aktualno

Capak najavio: Odobrit ćemo uplovljavanje kruzera u Dubrovnik

MSC Armonia cruiser

Mislim da će odluka biti pozitivna, rekao je o dozvoli za uplovljavanje kruzera većeg kapaciteta putnika u Dubrovnik ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u razgovoru za N1 televiziju
-To kako je ta tvrtka opisala higijenske mjere, ako je to stvarno tako, onda je to prilično sigurna situacija. Naravno, rizik uvijek postoji, ali mislim da će odluka biti pozitivna – najavio je Capak.

Tim povodom oglasio se i sam gradonačelnik na svom Facebook profilu.
-Odlučno i odgovorno za Grad od prvog dana COVID 19 krize do danas. Hvala Stožeru na razumijevanju i uvažavanju inicijativa Grada. Do sada smo pokazali odgovornost u poštivanju mjera Stožera čemu svjedoče svakodnevni rezultati – rekao je Franković.

Podsjetimo, nakon što je MSC, jedna od najvećih svjetskih kompanija za kružna putovanja i tržišni lider na području Europe, najavila početak putovanja svojih brodova, predstavnici kompanije na upit Grada Dubrovnika iskazali su zainteresiranost za uključenje Dubrovnika u itinerer putovanja njihovih brodova, istaknuli su ove nedjelje iz Gradske uprave. Međutim, ograničavajući faktor uplovljavanju većih brodova na kružnim putovanjima u Dubrovnik jest uredba prema kojoj u ovom trenutku u hrvatske luke ne mogu uplovljavati brodovi s više od 200 putnika. Stoga je gradonačelnik Mato Franković kontaktirao potpredsjednika Vlade, ujedno i čelnika Stožera civilne zaštite RH, Davora Božinovića te ministra Olega Butkovića. Prema najavama Capaka, odluka će očito biti pozitivna po Dubrovnik.

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist