Aktualno

CA:Nismo se dogovorili s TZ Grada Dubrovnika

Nakon što je duList prvi objavio kako domaći avioprijevoznik ukida zimsku liniju Dubrovnik-Frankfurt, iz Croatie Airlinesa su se očitovali na naše upite.

Njihovu reakciju donosimo u cjelosti.

''Croatia Airlines nalazi se u programu restrukturiranja, koji je potkraj lipnja odobrila i hrvatska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Navedeni program, između ostalog, podrazumijeva primjenu kompenzacijskih mjera (smanjenje kapaciteta tj. flote) i zastupljenosti na tržištu (smanjenje broja letova) te je zbog toga kompanija već smanjila planirani opseg letenja u 2013. godini i prizemljila jedan zrakoplov u floti.

S obzirom na nužnost provođenja kompenzacijskih mjera te da zasad nije postignut dogovor s predstavnicima turističke zajednice grada o daljnjem subvencioniranju izravnih letova Dubrovnik – Frankfurt, tvrtka je donijela odluku o obustavi letova na ovoj liniji u zimskom redu letenja 2013./2014.

U sklopu udruženih tržišnih aktivnosti (model VIa) za zimski red letenja 2012./2013. zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivali su Dubrovnik i Frankfurt triput na tjedan. U tom razdoblju prosječna popunjenost putničke kabine bila je za 13 postotnih bodova slabija u odnosu na zimski prosjek kompanije, a na svim letovima bilježio se i izravni financijski gubitak. Osim toga, linija je bila subvencionirana s oko 50 posto manje sredstava u odnosu na godinu prije tj. zimski red letenja 2011./2012.

Croatia Airlines izražava uvjerenje u uspješno provođenje programa restrukturiranja i osiguranje stabilnog poslovanja tvrtke, kao i nadu da je ukidanje izravnih letova Dubrovnik – Frankfurt privremena mjera.

Pročitajte još

Nuncijata dobila butigu, promet će se ‘rješavati’ obećanjima za izbore

Dulist

KRISTIĆ O SLUČAJU PEYTON Gradska uprava godinama skriva činjenice i pere ruke

Dulist

Od Duboke ljute do Plata za 25 minuta, zašto policija ne regulira promet?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija