Aktualno

CA:Nismo se dogovorili s TZ Grada Dubrovnika

Nakon što je duList prvi objavio kako domaći avioprijevoznik ukida zimsku liniju Dubrovnik-Frankfurt, iz Croatie Airlinesa su se očitovali na naše upite.

Njihovu reakciju donosimo u cjelosti.

''Croatia Airlines nalazi se u programu restrukturiranja, koji je potkraj lipnja odobrila i hrvatska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Navedeni program, između ostalog, podrazumijeva primjenu kompenzacijskih mjera (smanjenje kapaciteta tj. flote) i zastupljenosti na tržištu (smanjenje broja letova) te je zbog toga kompanija već smanjila planirani opseg letenja u 2013. godini i prizemljila jedan zrakoplov u floti.

S obzirom na nužnost provođenja kompenzacijskih mjera te da zasad nije postignut dogovor s predstavnicima turističke zajednice grada o daljnjem subvencioniranju izravnih letova Dubrovnik – Frankfurt, tvrtka je donijela odluku o obustavi letova na ovoj liniji u zimskom redu letenja 2013./2014.

U sklopu udruženih tržišnih aktivnosti (model VIa) za zimski red letenja 2012./2013. zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivali su Dubrovnik i Frankfurt triput na tjedan. U tom razdoblju prosječna popunjenost putničke kabine bila je za 13 postotnih bodova slabija u odnosu na zimski prosjek kompanije, a na svim letovima bilježio se i izravni financijski gubitak. Osim toga, linija je bila subvencionirana s oko 50 posto manje sredstava u odnosu na godinu prije tj. zimski red letenja 2011./2012.

Croatia Airlines izražava uvjerenje u uspješno provođenje programa restrukturiranja i osiguranje stabilnog poslovanja tvrtke, kao i nadu da je ukidanje izravnih letova Dubrovnik – Frankfurt privremena mjera.

Pročitajte još

U Dubrovnik dva slučaja oboljelih od gripe

Dulist

Kreću pripreme za državnu maturu pod vodstvom profesorice Mirjane Žeravice

Dulist

POSJETILI SMO OBITELJI FESTANJULA ‘Festanjulska čast nagrada je za sve dobro u životu učinjeno’

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija