Koronavirus u Hrvatskoj

ČAK 16 PACIJENATA OZDRAVILO Beroš: ‘Treći dan za redom imamo pad broja oboljelih’

ČAK 16 PACIJENATA OZDRAVILO Beroš: 'Treći dan za redom imamo pad broja oboljelih'

Nacionalni stožer civilne zaštite u utorak u 16 sati izvijestio je javnost o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

– Od jutros od 9 sati broj novooboljelih iznosi 21, već treći dan za redom imamo pad broja oboljelih – poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kako se njihove mjere planske i djeluju bolje od iti jednog antibiotika te poručio građanima da vjeruju struci.

– Oboljelih je ukupno 382. To znači da je današnje povećanje 67. To je još u okviru onoga što smo predviđali. Veseli me što je broj ozdravljenih 16 te su oni otpušteni – zaključio je Beroš.

Na pitanje kako će se sankcionirati osobe koje šire lažne vijesti, predsjednik stožera Davor Božinović odgvoorio je:

– Činjenica je da svi rodovi policije su maksimalno angažirani, uključujući i kriminalističku koja vrlo učinkovito rješava sva pitanja kršenja zakona vezana uz ovu epidemiju. Ne samo policija nego i druge službe. Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni ispektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije nego i kod kontroliranja cijena – rekao je.

Nažalost, komentirao je, među nama postoje oni koji pokušavaju dodatno zaraditi na dječjim potrepštinama i najbitnijim namirnicama. ‘Nećemo to zaboraviti!’, dodao je.

Ravnateljica Klinke za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ kazala je kako je zdravstveno stanje oboljelih nepromijenjeno.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist