Kultura

Čak 122 prijave za novi filmski festival

Kino Slavica od svog ponovnog otvaranja pokazala se kao pun pogodak, a u njoj su tijekom ljeta prikazivani različiti programi, od nezavisnih i festivalskih filmova do filmova starije proizvodnje, kao i koncerata, promocija i programa za najmlađe.

Istaknula je to glasnogovornica Dubrovačkih kinematografa Dubravka Mikulić na današnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi.

– Ne znam jesu li u pitanju nostalgični razlozi ili doista program, ali srpanj i kolovoz su u kinu Slavici bila odlična – rekla je Mikulić.
Potvrdila je kako će i u idućoj sezoni dubrovački ljubitelji glazbe moći uživati u izvedbama Metropolitan Opere, ali i baleta iz Boljšoj Teatra te suvremenog plesa iz nizozemskog nacionalnog teatra.

Mikulić je najavila i Dubrovnik Film Festival, festival filmskog stvaralaštva djece i mladeži zemalja Mediterana, koji bi od 18. do 21. listopada trebao dubrovačkoj publici prikazati niz kratkometražnih filmova.

– Na natječaju smo dobili 122 prijave, čak iz Egipta i Libanona, što je doista neočekivano. U tijeku je selekcijski dio i to bi trebalo biti jako zanimljivo događanje za djecu i mlade – rekla je Mikulić.

Potvrđeno je kako će Kinematografima na upravljanje biti predan prostor Luže, koji bi trebao biti svojevrsni kulturni i turistički informativni centar.

Pročitajte još

ZAMKE NARCIZMA Predstavljanje knjige ‘Narcis i ruža’ Danielle Kordić

Dulist

‘VI STE NAŠE BLAGO’ Držićevi kreativci pokazali glazbeno i dramsko umijeće

Dulist

‘NA NERETVU MISEČINA PALA’ KUD Stjepan Radić zabalao u Metkoviću

Dulist