Zanimljivosti

Čak 10 ‘Oskara znanja’ stiže u Dubrovnik, najbolji su učenici Umjetničke škole

I ove će godine Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja. U Dubrovniku on će biti dodjeljen učeniku 4. razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Hrvoju Hrnjkašu koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz španjolskog jezika. Najviše su Oskara ‘pobrali’ učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod vodstvom Đive Kušelj i Vande Đanić. Tako će Oskare kao državni prvaci u hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2019. dobiti u 1. kategoriji dua Nika Vidojević i Nevia Miloslavić, u drugoj kategoriji tria Barbara Ćorak, Nina Zvone i Ana Bakija te u prvoj kategoriji kvarteta, Marta Kekez, Ivana Đanić, Elza Filipović i Iva Nodilo.

Tu su svakako i učenici iz drugih dijelova Dubrovačko – neretvanske županije. Oskar znanja bit će tako dodijeljen državnom prvaku u natjecanju iz matematike Nikoli Bačiću, učeniku 1. razreda Srednje škole Blato, zatim državnom prvaku u natjecanju mladih tehničara, učeniku 8. razreda OŠ Stjepana Radića Luki Popoviću te prvakinji na natjecanju-izložbi iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, učenici 8. razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića Petri Batinović.

Dodjela nagrada krajem lipnja

Najveće je to priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate na spomenutim razinama natjecanja u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa.

– Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 28. lipnja 2019. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati. Dan ranije, 27. lipnja 2019. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u 12 sati, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, priopćili su iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Najviše Oskara znanja miočaninu Krešimiru

Najviše Oskara znanja ove će godine biti dodijeljeno Krešimiru Nežmahu, učeniku drugog razreda XV. gimnazije u Zagrebu. Krešimir je Oskare zaslužio prvim mjestom na državnim natjecanjima iz informatike i matematike, ekipnom i pojedinačnom medaljom na 12. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi te za osvojeno prvo mjesto na informatičkom natjecanju ACSL All-Star 2019. nedavno održanom u SAD-u, piše Srednja.hr.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Preko 513 milijuna stanovnika živi u Europskoj uniji

Dulist

DRUŽENJE I USPOMENE Nekadašnji učenici OŠ Nikica Franić proslavili 50. godina od završetka škole

Dulist

‘ZAREDALO IH SE NEKOLIKO’ Šijun na moru ‘uhvaćen’ iz Postranja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija