Natrag
18.2.2019 11:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Čačić ipak u zatvor!

8.5.2013 @ 18:02 Nikša Miletić Crna kronika

Podijelite:

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu Radimira Čačića.

Bivši prvi potpredsjednik Vlade u zatvoru će provesti najmanje 11 mjeseci, piše Index.hr
 
Podsjećamo, sud u Mađarskoj Radimira Čačića proglasio je krivim za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Osudio ga je na kaznu od 22 mjeseca zatvora, uz uvjet da mora odslužiti najmanje polovicu kazne prije nego bude mogao zatražiti uvjetni otpust. Također, Čačić nakon izlaska iz zatvora tri godine neće smjeti voziti automobil.

Čačić je zatražio da zatvorsku kaznu izdržava u Hrvatskoj. Slučaj je stoga prebačen na Županijski sud u Zagrebu, koji je potvrdio presudu mađarskog suda. Čačić je iskoristio svoje pravo na žalbu, te je slučaj završio na Vrhovnom sudu, koji je Čačićevu žalbu odbio.
Još nije poznato kada će Čačić biti upućen na odsluživanje kazne, niti u kojem će zatvoru "guliti". No, sasvim je sigurno da će se raditi o kaznionici poluotvorenog tipa.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana