Politika

Caboga Stiftung financira obnovu zgrade u Ulici Ilije Sarake za potrebe škole

Caboga Stiftung financira obnovu zgrade u Ulici Ilije Sarake za potrebe škole

Nakon dugo vremena razgovora i sudskih sporova, došli smo do određenog rješenja ugovornog odnosa Grada Dubrovnika i gospara Iva Bušlje. Gospar Ivo Bušlje udovoljava uvjetima za dodjelu stana, ali ako plati dugove iz prošlosti od 250 tisuća kuna. Time će se steći uvjeti za dodjelu drugog stana čime se oslobađa nekretnina u Ulici Ilije Sarake. Tad ćemo moći krenuti u realizaciju investicije škole koja bi se financirala od strane zaklade Caboga Stiftung – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Gradski vijećnici, naime, usvajaju prijedlog zaključka o sklapanju ugovora o najmu stana s Bušljom na adresi Antuninska 11.

-Novci se ulaži i u postojeću školu čime ćemo riješiti jednosmjensku nastavu – rekao je gradonačelnik.

-Iseljenje gospodina Bušlje nije riješeno na najkvalitetniji način jer je bespravno koristio stan u vlasništvu Grada – smatra Maro Kristić dodavši kako postoji niz naših sugrađana koji su na listi za dodjelu socijalnog stana i sad bi se mogli osjećati oštećeno.

-Uvijek netko uskoči na njihovo mjesto – govori Kristić dodavši kako je ovo presedan koji može ostaviti posljedice na neke druge slučajeve.

Gradonačelnik je rekao da je i on reagirao isto kad nije poznavao cijeli slučaj, kako se dodijelio prvi stan itd.

-Teško je govoriti da je ovo izbjegavanje radeći presedan. Ovdje ispravljamo krive Drine. Da je bio malo vještiji i iskoristio pravo kupnje, mogao je vrijednu nekretninu kupiti prije 20 godina. Vjerovao je nekim ljudima i na kraju izvisio – objasnio je gradonačelnik.

-Puno ćemo s ovim dobiti – rekao je dalje.

Inače, Caboga Stiftung dodijelit će 1,5 do 2 milijuna eura sredstava za istražne radove, izradu projektne dokumentacije, izvođenje radova adaptacije i opremanje dviju zgrada OŠ Marina Getaldića.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist