DuList IN

BUZZFEED 11 razloga zbog kojih hitno treba posjetiti Hrvatsku

BUZZFEED 11 razloga zbog kojih hitno treba posjetiti Hrvatsku

Na internetskoj stranici BuzzFeed novinarka Lara Parker objavila je tekst posvećen Hrvatskoj, u kojem je navela 11 razloga zbog kojih istog trena treba posjetiti Hrvatsku.

Parker svoj tekst započinje s: ‘Puno sreće u koncentriranju na išta drugo’, a kojeg nastavlja riječima:
– Hrvatska, smještena na Jadranskom moru, službeno je jedna od najljepših zemalja u Europi. Sa svojom jedinstvenom lokacijom i nevjerojatnom kulturnom i povijesnom baštinom… To je mjesto koje morate vidjeti – ističe Parker te nabraja svojih 11 razloga.

„1. Tirkizno more – Hrvatska je obala apsolutno zapanjujuća. Ne nedostaje im plaža koje će vam oduzeti dah, a voda je kristalno čista i tirkizno plava. Uz sve to, Hrvatska ima tisuće otoka i otočića.

2. Povijest – Nekoliko lokacija otkrivenih još u kamenom dobu rasprostranjeno je diljem zemlje, baš kao i brojne pećine u kojima se nalaze rukom izrađeni predmeti ljudi koji su tamo živjeli prije mnogo stoljeća. Većina gradova ima povijesne jezgre koje krasi tipična hrvatska arhitektura.

3. Hrana – Hrvatska kuhinja kombinacija je klasičnih mediteranskih i talijanskih okusa, a Hrvatska je poznata i po besprijekornom izboru vina. Klima je savršena za vinograde zbog čega ih je mnogo.

4. Kultura – Hrvatska je moderna zemlja s modernim obilježjima, no, Hrvatska je prigrlila opuštenost. Možete iskusiti najbolje od oba svijeta, brzi tempo gradova i opuštenost gradova na obali.

5. Klima – Hrvatska ima mediteransku klimu što podrazumijeva blage zime i prekrasno proljetno i ljetno razdoblje. Godišnje imaju 2600 sunčanih sati što Hrvatsku čini jednom od najsunčanijih regija na Mediteranu.

6. Priroda – Prekrasno Jadransko more, spektakularne plaže i planine posjetiteljima daju mnoštvo prizora kojima se mogu diviti. Naravno, Hrvatska je dom Plitvičkih jezera koja su savršen primjer prirodnih ljepota.

7. Plovidba – Hrvatsku je najbolje upoznati brodom. Možete iznajmiti brod na jedan dan i istražiti gradove na obali. Plovidba je omiljena i uobičajena zanimacija Hrvata.

8. Cijena – Njihove su cijene iznenađujuće prihvatljive, posebno ako ih usporedimo s obližnjim europskim zemljama. U Hrvatskoj je uobičajeno turistima ponuditi razumne cijene. Možete uživati u jelu u predivnim restoranima uz more za samo desetak eura.

9. Nudisti – Hrvatska je prva zemlja u Europi koja je donijela ideju komercijalnih nudističkih ljetovališta. Više od milijun nudista svake godine sjati se u Hrvatskoj.

10. Svjetionici – Hrvatska ima nekoliko svjetionika razbacanih diljem zemlje. Mnogi se od njih mogu pronaći na napuštenim obalama ili malim otocima na otvorenom moru. Posjet svjetionicima odličan je način da iskusite povijest zemlje.

11. Zalasci sunca – Smatrajte nas zaljubljenima.“

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist