Natrag
24.6.2018 22:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Buterinu zlato na Alpe-Adria igrama!

26.6.2012 @ 23:13 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

Nakon prošlotjednog nastupa na kadetskom prvenstvu Europe, Paulo Buterin (JK Dubrovnik 1966.) na Alpe-Adria igrama osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 55 kilograma.

U 1. kolu Buterin je bio slobodan, a u 2. kolu svladao Thorstena Baumanna iponom. Finalna borba donijela mu je i najveći izazov – izravni okršajem s domaćim predstavnikom Lorenzom Wildnerom, inače osvajačem medalja na ovogodišnjim europskim kupovima u Berlinu i Zagrebu. Buterin je pobjedu ostvario iponom te time uspješnu kadetsku sezonu završio na najbolji mogući način – zlatnom medaljom.

Na igrama koje se održavaju u Austriji sudjeluju natjecatelji iz šest zemalja (Italija, Austrija, Slovenija, Mađarska, Slovačka i Hrvatska), koji se za odličja bore u šest sportova (košarka, odbojka, atletika, sportsko penjanje, plivanje i judo).

Uz Buterina, na igrama sudjeluje i Stjepo Roko, također član JK Dubrovnik 1966., kojem tek predstoji izlazak na tatami u kategoriji do 73 kilograma.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana