Politika

BURNO NA SKUPŠTINI Zaiskrilo između Mujana i župana oko hrvatske zastave i HE Ombla

BURNO NA SKUPŠTINI Zaiskrilo između Mujana i župana oko hrvatske zastave i HE Ombla

Na osmoj sjednici Županijske skupštine dubrovačko-neretvanske tijekom vijećničkih pitanja zaiskrilo je između vijećnika Marka Mujana, župana Dobroslavića, Nikole Grmoje te Stipe Gabrića Jamba oko hrvatske zastave koja se, kako je Mujan istaknuo, nije nalazila na svečanosti proglašenja najboljih sportaša u županiji, ali zato jest ona, među ostalim, Europske unije.

-To nije za mene propust nego sramota. Na majici jednog od EU projekata imate DUNEA-u, EU, a nigdje nema hrvatske zastave. Hrvatska daje EU određeni iznos novaca, nama se od toga vraća dio i mi ih promoviramo, a u tome nema Hrvatske. Znači, živjela Europska unija, Hrvatsku zanemarimo? – upitao je vijećnik Mujan na što se Gabrić Jambo ubacio iz klupe i upitao ga ‘a što je pitanje’ na što je Grmoja dobacio kako je Jambo, dok, je ‘Mujan branio Hrvatsku, hrvatskoj vojsci prodavao kupus i bio ratni profiter’. Na sve navedeno, Mujan se ražestio i upitao Jamba ‘tko je on’ i poručio mu da ga pusti na miru.

-Evo pitanja. Zašto nema hrvatske zastave, zašto podvijamo rep? Također, 29. travnja 2015. vijećnica Ana Musa predložila je da se na Skupštini usvoji deklaracija o zaštiti Omble, što tadašnja garnitura nije htjela uvrstiti. Gradsko vijeće donijelo je deklaraciju protiv izgradnje HE Ombla. Umjesto da ste nakon Grada usvojili deklaraciju prisilili ste nas na trošenje snage. Zašto se nije deklaracija uvrstila u dnevni red i usvojila u Skupštini? – upitao je Mujan.

Župan Nikola Dobroslavić odgovorio mu je kako ne zna je li na tome proglašenju bila istaknuta hrvatska zastava.

-Trebala je svakako biti, provjerit ćemo. Ne može se na svaku majicu za džogiranje staviti hrvatska zastava. Provodimo brojne europske projekte i mi se ne trebamo dokazivati. Što se tiče HE Omble, ona ne postoji u Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana županije – rekao je Dobroslavić.

-Uvršteno je! Morali smo se prošli put ‘klat’ s njima na javnoj raspravi. Morat ćete se ispričati jer to stoji u Prijedlogu prostornog plana Županije – uzvratio je Mujan.

Vijećnik Grmoja potom je izišao za govornicu zbog navodne povrede Poslovnika.

-Konstantno se krši poslovnik. Za pitanja se treba javljati po redosljedu prijave, a ne gleda se tako. Stalno se prednost daje vijećnicima vladajuće garniture koji nas zasipaju istim pitanjima, županovo vrijeme izlaganja nije ograničeno. Treba mijenjati poslovnik jer je manjkav i ide županu u korist – istaknuo je Nikola Grmoja na što mu je predsjednica Skupštine Vilma Kosović uzvratila kako ne pozna Poslovnik jer rijetko dolazi na sjednice.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist