Sport

‘BURAZ’ NAKON SLAVLJA “Igrači su promijenili navike, postali profesionalci, ginu za svaku loptu”

'BURAZ' NAKON SLAVLJA "Igrači su promijenili navike, postali profesionalci, ginu za svaku loptu"

Pobjedu i ova tri boda upućujem pomoćnom treneru Matu Cvjetkoviću, on je pripremao utakmicu dok smo Đuraš i ja bili s reprezentacijom. Njemu idu zasluge – rekao je nakon utakmice trener Squarea Marinko Mavrović.

– Prvo poluvrijeme igrali smo jako dobro. Imali smo posjed lopte, poveli smo i kontrolirali igru. U drugom dijelu, umjesto da kroz širinu zadržimo posjed, jer nas oni moraju stizati i riskirati, dali smo im kontru za gol. Prijelomni trenutak bio je i promašeni šesterac Rangotova. Naravno da je bilo loših stvari, iz svake utakmice možemo nešto naučiti. Zadovoljan sam kako smo reagirali s igračem manje – istaknuo je Mavrović te najavio utakmicu u Novom Marofu.

– Sigurno će to biti teška utakmica, baš kao i ova. Oni se ‘čupaju’ i vade, borba je za svaki bod, posebno doma. Uz to, doveli su Šestića i Kovača iz Nacionala. Nakon ova tri boda gostujemo rasterećeni, pokušati ne izgubiti, ali pritisak je na Novom Marofu dvostruko veći. Nama je ključna utakmica sa Brodom kod kuće nakon Novog Marofa i pobjeda u tom meču. Moramo steći bodovnu zalihu za drugi dio sezone. Osim toga, slijedi i reprezentativna stanka pa ćemo je iskoristiti za dodatno punjenje ‘akumulatora’ – rekao je Mavrović. Čini se da je s početkom 2015. godine Mavrović uspio konačno pohvatati sve konce igre, ući u glave igrača. Sad konačno može reći da je ovaj Square – ‘Burazova’ momčad.

– Igrači su promijenili stav o futsalu, postali su pravi profesionalci, potpuno su promijenili navike. Stvarno ih mogu pohvaliti, od prvog do zadnjeg. Od angažmana na treningu do utakmica. Vidi se da ginu za svaku loptu i kad to pružaju onda nije problem niti izgubiti, a publika to prepozna. Moram za svakog igrača znati mane i prednosti, pokušati to iskoristiti. Tko god se bavi futsalom, zna da tu nema rezultata nakon tri ili pet mjeseci. To je proces, rad, koji ide polako, ali mislim da se napredak vidi – zaključio je Mavrović.

– Presretan sam. Baš kao u Osijeku, dobio sam priliku i mislim da sam dobro odradio svoj posao. Zadovoljan sam s momcima, odigrali smo odličnu obranu. Šteta zbog nerealiziranog penala kojim bismo možda puno ranije riješili utakmicu, ali ovako je puno slađe – rekao je po završetku utakmice vratar Squarea Alan Turuk, koji se svojim obranama prometnuo u igrača utakmice.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr