Crna kronika

BURAN DAN ZA ŽURNE SLUŽBE Prometne nesreće, pozivi za pomoć s mora, požari…

BURAN DAN ZA ŽURNE SLUŽBE Prometne nesreće, pozivi za pomoć s mora, požari...

Dvije prometne nesreće, tri požara, odlomljene grane i intervencije na moru epilog su jučerašnjeg dana tijekom kojeg su žurne službe imale pune ruke posla.

U popodnevnim satima dogodile su se dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama. U nesreći u Lozici ozlijeđena je motociklistica, a na cesti prema Uvali Gradina u Vela Luci pri padu s motocikla ozlijeđen je motociklist.

Zbog nevremena je u popodnevnim satima zaprimljeno više poziva za pomoć i spašavanje na moru. Događaji su se odnosili na nasukane jedrilice, prevrtanje brodica, kvara na motorima brodica te spašavanje osoba koje je more izbacilo na manje nenaseljene otoke i obalu s kajacima, barkama i sl. Pozivi su, javlja Županijski centar 11 Dubrovnik, bili s područja oko Korčule, Lastova i poluotoka Pelješca. Sve pozive ŽC112 žurno je prosljedio u MRCC Rijeka, Lučkoj kapetaniji Dubrovnik, ali i nadležnom ŽC112 Split kada su pozivi bili zaprimljeni s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Oko 15.30 sati izbio je požar kod mjesta Konštari pokraj Stona. ŽC 112 Dubrovnik odmah je izvijestio DVD Ston i policiju. Požar, koji je nastao zbog udara groma, ubrzo je ugašen. Opožarena površina je oko 40 m2. Gorjeli su nisko raslinje i dva bora. Požar koji je izbio na dva mjesta gasilo je osam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.
Sat vremena kasnije izbio je, također zbog udara groma, požar na brdu Čelo. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a gasilo ga je 13 vatrogasaca DVD Smokvica s tri vatrogasna vozila. Opožarena površina je oko 30 m2, a gorjela je makija.

U večernjim satima stigao je žuran poziv zbog požara na otvorenom prostoru u Vrbici. Na intervenciji je bila JVP Dubrovački vatrogasci s pet vatrogasaca i dva vozila koja je vrlo brzo ugasila vatru. Opožarena površina je 50×30 metara. O događaju je obaviještena i policija.

Tijekom dana ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je i nekoliko dojava o odlomljenim granama po prometnicama na području Pelješca i Baćine. ŽC 112 odmah je o ovom događaju izvijestio nadležne Dubrovnik ceste te su grane brzo uklonjene sa prometnica.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist