DuList IN

Bura raspuhala sve želje Porporelaša

Bura je učinila svoje, raspuhala i očistila sve s Porporele, pa i oblake na nebu, te je pun mjesec zasjao nad ovim mitskim mjestom naše mladosti i prvih ljubavi.

Unatoč jakoj buri ipak se oko šest popodne okupio veći broj Porporelaša u skrivenoj Uvalici, gdje se kupalo još do prije koji dan. Povod je bilo svečano obilježavanje 90 godina od prvog spominjanja, dakle i osnivanja Republike Porporela.

Podatak kako je 1921. godine osnovana ova o svemu originalna Republika, koji se istina još uvijek prepričava među najstarijim Porporelašima, pronašao je i nedavno objavio vrijedni istraživač arhive Grada Damir Račić. Stoga, a s tim razlogom, u jednu od stijena uz same zidine postavljena je, samim tim i svečano otkrivena kamena spomen ploča s natpisom „1921. RP. 2011“!

Ta čast pripala je Željku Lali, svakako najzaslužnijem što je 2005. godine obnovljena udruga i opet pokrenuta Republika Porporela. Puno tog se planiralo uz ovu svečanost, pa čak i plivanje bar do stijene Toć, ali bura je raspuhala i sve želje, te su ostali samo najhrabriji! A to su pravi Porporelaši.

Došao je naravno i aktualni Knez Mark Englez te vodio žućne rasprave s Damirom Račićem o povijesnim aspektima Republike!  Malo se i zasviralo, „Ono…“ rekli bi: za dušu, pala je i koja poštapalica, bilo je i ića i pića „za ne falit“, ma unatoč buri, bilo je veselo, kao i uvijek s Porporelašima. A kako i ne bi bilo, kad im je tek devedeseta…

 

Pročitajte još

GOOD FOOD FESTIVAL Recepti za tri jednostavne i slasne juhe!

Dulist.hr

SVEČANO OTVORENJE Šest dubrovačkih dana filmskoga užitka!

Dulist

Andrea Zvono krstila kćer, Adriana Đurđević je bila kuma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija