Politika

Buliću i Muratti naknada veća za 2.000 kuna!

Buliću i Muratti naknada veća za 2.000 kuna!

Vijećnici u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika odlučili su se počastiti većim mjesečnim naknadama za svoj rad.

Naime, među 34 točke dnevnog reda 3. sjednice Gradskog vijeća, zakazane za subotu, naći će se i Prijedlog odluke o naknadama predsjedniku, zamjenicima predsjednika i članovima Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Tako će od subote paušalni iznos mjesečne naknade gradskim vijećnicima porasti za 500 kuna, s dosadašnjih 1.500 na 2.000 kuna, dok će predsjedniku GV-a Niku Buliću naknada porasti za 2.000 kuna, odnosno s 3.500 na čak 5.500 kuna.

Ono što je svakako novost jest da će u novom sazivu i zamjenici predsjednika primati naknade za zamjenike. Podsjetimo, dosad je naknada zamjenicima bila 1.500 kuna, dakle kao i svim ostalim gradskim vijećnicima (jer im je obim poslova bio jednak). Međutim, po novom prijedlogu, iznos naknade za dvije Bulićeve zamjenice, Olgu Muratti i Matiju Čale Mratović, bit će 3.500 kuna!

Vrijedi se pritom prisjetiti kako se u proteklom mandatu broj situacija u kojoj je netko od zamjenika doista i zamijenio bivšu predsjednicu Olgu Muratti može nabrojati na prste jedne ruke. Za oba zamjenika zajedno!

Također, može se reći kako će od subote za gradsku vijećnicu Olgu Muratti opet biti sve po starom. Podsjetimo, Muratti je u prošlom sazivu kao predsjednica primala naknadu od 3.500 kuna, a u novom sazivu, umjesto da prima 1.500 kuna, kao zamjenica predsjednika primat će 3.500 kuna.

Ali, ni to nije sve. U Dubrovačkom dogovoru sjetili su se i predsjednika raznih odbora u Gradskom vijeću (npr. za izbor i imenovanja, za Statut i Poslovnik, Proračun i financije…). Predsjednici odbora dosad nisu primali nikakav dodatni prihod, a od subote će primati 200 kuna po svakoj održanoj sjednici odbora.

Kako stoji u tekstu odluke, sve naknade isplaćuju se za 'rad u Gradskom vijeću i njegovim radnim tijelima, te za pripravu, praćenje i izvršenje određenih zadaća'. U obrazloženju same odluke, pak, nigdje se ne objašnjava zašto gradski vijećnici sebi podižu iznos naknade.

Inače, naknade za gradske vijećnike i predsjednike GV-a mijenjale su se posljednji put pred gotovo osam godina, točnije 11. listopada 2005. godine. Tada je iznos vijećničke naknade porastao s 1.000 na 1.500 kuna, a naknada predsjednika GV-a s 2.500 na 3.500 kuna.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist