Aktualno

Bulić više ne plaća, Rucner ne svira!

Bulić više ne plaća, Rucner ne svira!

Hrvatska turistička zajednica na čelu s direktoricom Meri Matešić odlučila je prekinuti trogodišnju suradnju s čelisticom Anom Rucner, zvijezdom brojnih hrvatskih turističkih kampanja, zbog uštede, a i promjene kampanje.

U posljednje tri godine, njezin prethodnik Niko Bulić, za promociju Hrvatske s umjetnicom Rucner izdvojio je iz blagajne HTZ-a više od 5,3 milijuna kuna – piše jutarnji.hr. Toliko su ukupno stajali troškovi čelistice, snimanja, skladbi, pa troškovi putovanja i smještaja, te usluge tehnike, produkcije, kao i izrade spotova, filmova i CD-a.

No krajem 2012. tadašnji ministar Veljko Ostojić zaustavio je putovanje u Honolulu na Havaje za direktora Bulića i Anu Rucner te violončelo (za koje se mora platiti dodatna avionska karta) zbog smanjenja troškova.  Suradnja s Rucner tada je i okončana.

“Ocijenili smo da spomenuta suradnja, iako je imala neke pozitivne učinke poput osvajanja 12 međunarodnih nagrada za turistički spot ‘Oda radosti’, više nije u skladu sa smjernicama novog koncepta marketing miksa i programskim odrednicama za 2013.”, piše u odgovoru iz HTZ-a.

Tijekom 2010. Rucner je, kažu u HTZ-u, nastupala u Šangaju, Pekingu, Oslu, Rimu, Mumbaiju, New Delhiju, New Orleansu, New Yorku, u Umagu te na Saboru HTZ-a u Zagrebu.

Iste te godine su se realizirale skladbe, spotovi i filmovi. Trošak je te godine iznosio 703.759,94 kuna.
Sljedeće godine, 2011., HTZ je u projekt “Rucner” uložio daleko više novca, i to 3,083.601,43 kune. Te godine Rucner je nastupala u Tokiju, Tel Avivu, Istanbulu, Milanu, Bruxellesu, Pragu, Parizu, Moskvi, Madridu, Frankfurtu, Berlinu, Rio de Janeiru, Sao Paulu, Osijeku, Zagrebu, Umagu i Dubrovniku.
A 2012. godine je za izradu skladbi, filmova i spotova te nastupe u Utrechtu, Stuttgartu, Moskvi, New Yorku, Donjecku, Ljubljani, Beogradu, Novom Vinodolskom, Umagu i Dubrovniku izdvojeno 1,551.841,97 kuna. Troškovi putovanja Rucner uvijek su bili nešto skuplji jer je Hrvatska turistička zajednica morala plaćati avionsku kartu i za violončelo – navodi jutarnji.hr

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist