Sport

BUKIĆ ODGOVARA KOBEŠĆAKU ‘Nerealno je očekivati da će klupski treneri putem medija određivati popis igrača’

BUKIĆ ODGOVARA KOBEŠĆAKU 'Nerealno je očekivati da će klupski treneri putem medija određivati popis igrača'

Klupski treneri ne vode niti će voditi stručnu niti bilo kakvu drugu politiku Saveza. Posebno je nerealno očekivati da će klupski treneri određivati putem medija popis igrača za bilo koju od reprezentativnih akcija – reakcija je Perice Bukića, izvršnog direktora i predsjednika Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza na izjave Jugovog trenera Vjekoslava Kobešćaka.

Sve vezano za ozljedu Jugovog igrača Xavia Garcie nakon koje je Kobešćak pomalo ljutito izjavio kako je ‘ovo treći put u manje od godine dana da se igrači iz reprezentacije vraćaju ozljeđeni’.

-Razumljivo mi je kad se radi o velikim natjecanjima, ali na utakmice Svjetske lige u kojima se ne nastupa u najboljem sastavu, moje je mišljenje da Xavi nije trebao ni ići – izjavio je za klupsku stranicu Kobešćak.

-Želim istaknuti kako HVS i Jug funkcioniraju u potpunom suglasju, te da Jug sudjeluje u radu Saveza kroz razna tijela – dopredsjednika Saveza, člana Upravnog odbora, te člana Stručnog savjeta koji je ujedno i direktor Juga. Stoga me čudi da se nakon odrađene reprezentativne akcije, koja je uredno najavljena, te za koju je na vrijeme poslat popis igrača na koji nitko nije imao primjedbi, trener kluba naknadno javlja s ovakvim opservacijama.
Ono sto je posebno začuđujuće vezano na Kobešćakov istup jest što izbornik Tucak svaki put kontaktira upravo Jug kako bi se informirao o stanju reprezentativaca i pokušao uskladiti njihove klupske i reprezentativne obveze. Dok se pak drugi klubovi poput Mladosti, Primorja, Mornara, kao niti jedan od stranih klubova u kojima igraju naši reprezentativci ne kontaktiraju.

Čude i raniji stavovi Jugova trenera u kojima javno postavlja pitanja zašto se za neku akciju ne pozove 6 ili 7 Jugovih igrača umjesto njih primjerice 4, ili kada ih je pozvano 5, zašto nije 3… Vezano za povredu Javiera Garcije, naravno da nam je svima žao zbog nemilog događaja, no povrede su nažalost sastavni dio sporta, te su se događale i ranije, nebrojeno puta. Da se ova povreda kojim nesretnim slučajem dogodila Suknu, Bušlji ili Šetki, bi li bila jednako spomenuta? A tko je zaslužan što Garcia igra za Hrvatsku, dobro znaju i Xavi i Jug.

Zanimljivo je i kako Kobešćak primjerice predlaže Izborniku da ne vodi Lončara na utakmicu Svjetske lige u Francusku, nakon čega ga on 15 dana kasnije vodi u Srbiju na oproštaj njihova dva igrača. Koji kriteriji jednu revijalnu utakmicu u Srbiji čine važnijom od službenog nastupa Hrvatske reprezentacije? – napisao je na službenoj Facebook stranici HVS-a Perica Bukić.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist