Grad

BUDUĆA SURADNJA Hoće li Tajvan ulagati u Hrvatsku?

BUDUĆA SURADNJA Hoće li Tajvan ulagati u Hrvatsku?

Veleposlanica Tajvana, sa sjedištem u Beču u Austriji, Vanessa Yea-Ping Shih je tijekom svog prvog službenog posjeta Hrvatskoj i Dubrovniku, u pratnji zamjenika Kuang-wei Hsiao, posjetila i Turističku zajednicu grada Dubrovnika gdje ju je primila direktorica Romana Vlašić.

Dan ranije veleposlanica se susrela s gradonačelnikom Matom Frankovićem i europarlamentarkom Dubravkom Šuicom.

S direktoricom Vlašić održala je radni sastanak na kojem je bilo riječi o budućoj suradnji na zajedničkoj turističkoj promociji Dubrovnika u Tajvanu. Naime, prošle godine zabilježen je veliki porast dolazaka turista iz Tajvana. U 2017. godini u Dubrovniku je boravilo 15 283 tajvanskih turista, što je porast od 26 posto u odnosu na 2016. godinu. Prošle godine s istog tržišta ostvareno je 23 752 noćenja, što je 20 posto više nego 2016. godine.

Veleposlanica Tajvana je u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika imala priliku uživati u ljepotama Dubrovnika i upoznati se s bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem Grada tijekom razgleda u pratnji stručne vodičke.

-Želimo promovirati turizam i kulturnu suradnju te gospodarsku razmjenu – kazala je veleposlanica na susretu s gradonačelnikom, ističući kako čak polovica građana Tajvana putuje na odmor u inozemstvo, te kako njihov broj kao turista u Hrvatskoj raste i trenutačno ih je oko 100.000 na godišnjoj razini.

Bilo je riječi i o mogućim ulaganjima u Hrvatsku, što je dubrovački gradonačelnik pozdravio, naglašavajući kako su ulagači dobro došli, ali da bi smo svakako voljeli vidjeti više ulaganja u sektore izvan turizma, poput IT tehnologija. Veleposlanica Yea-Ping Shih u tom je smislu kazala kao mogu pomoći s primjenom smart city rješenja, što je trenutačno vrlo aktualno o svim razvijenijim gradovima svijeta.

U sklopu ovog obilaska veleposlanica Tajvana posjetila je nekoliko gradova na hrvatskoj obali.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist