Aktualno

BUDITE OPREZNI Zabranjeno vađenje školjaka iz Malog mora

Festa malostonskih kamenica

Zbog zabrinutosti javnosti o navodnoj zaraženosti kamenica u Malostonskom zaljevu virusom koji izaziva trovanje kod konzumenata upitali smo načelnika Općine Ston Vedrana Antunicu hoće li ukoliko se nalazi veterinarske inspekcije pokažu pozitivnima to utjecati na održavanje tradicionalnog Dana malostonske kamenice te na ukupno gospodarstvo toga područja.

– Kamenice se prodaju tijekom čitave godine. Iako je riječ o danu kojim se tradicionalno obilježava početak turističke sezone u općini njegovo eventualno ne održavanje neće utjecati na gospodarstvo Malostonskog zaljeva. Ljudi od toga žive svih 12 mjeseci, jedan dan im neće značiti mnogo – poručio je načelnik koji je naveo kako mu na uvid još uvijek nije dano izvješće nadležne službe.

Naime, kako doznajemo nalazi su stigli jučer, u srijedu. Školjkarima je zabranjeno vađenje kamenica u unutrašnjosti zaljeva dok u onom vanjskom dijelu, kod Brijeste, zagađenost nije evidentirana. Riječ je, kako nam govore upoznati, o virusu koji inače egzistira isključivo u ljudskom probavnom traktu.

Pročitajte još

Ministarstvo turizma potvrdilo imenovanje Ane Hrnić za direktoricu TZ-a

Dulist

OD 27. SRPNJA Air Baltic uvodi letove na liniji Riga-Dubrovnik dva puta tjedno

Dulist

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija