Aktualno

BUDITE NA OPREZU Pripremite ombrele, mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom

BUDITE NA OPREZU Pripremite ombrele, mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom

U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena, a Meteoalarm je za dubrovačko područje za nedjelju, 26. kolovoza izdao žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom i mjestimice obilnijih oborina.

Stoga treba biti na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena te mogućeg lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom, upozorenje je Meteoalarma.

– Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika – navodi se dalje u upozorenju.

Prema prognozi koju donosi HRT, u nedjelju nas očekuje posvuda hladnije vrijeme, često uz kišu, na Jadranu i ponegdje jaku buru, a od ponedjeljka ponovno stabilnije, uz slabljenje vjetra.

U Dalmaciji u nedjelju mjestimice obilni pljuskovi i grmljavina te osvježenje, a zatim posvuda razvedravanje. Od utorka ponovno sunčano. Umjereno do jako jugo okrenut će na buru, podno Velebita na udare olujnu, a u ponedjeljak će puhati i jak sjeverozapadnjak, pa more više neće biti tako toplo. Prema sredini novoga tjedna slabljenje vjetra, a temperatura zraka će ponovno rasti.

-Ljetu još nije kraj, ali velikim vrućinama vjerojatno je – ističu u prognozi HRT-a.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist