DuList IN

Buco i Srđan osvojili zagrebačku publiku

Buco i Srđan osvojili zagrebačku publiku

Nakon uspješnog i emotivnog obljetničkog koncerta u Dubrovniku u kolovozu, Buco i Srđan svoju su veliku obljetnicu proslavili večerašnjim koncertom i u Zagrebu.

Prepuni Hrvatski glazbeni zavod gotovo je dva sata uživao u pjesmama dubrovačkih trubadura koji su postali simbolom brojnih ljubavi, noćnih đireva izglancanim Stradunom i ponoćnih serenada.
 
Koncert „Buco i Srđan – 40 godišta poslije“ započeo je nježnim zvucima usne harmonike pjesme ‘Zelenci’, a u skoro dvosatnom programu Buco i Srđan odsvirali su sve svoje najveće hitove.
 
Dragi prijatelj i gost koncerta bio je Hrvoje Hegedušić, koji je otpjevao s Bucom i Srđanom pjesmu ‘Elegija’ s kojom su 1972. godine ostali drugi na tadašnjem natjecanju za Eurosong, te ‘Razgovara zemlja stara’ čiji je tekst napisao Drago Britvić. Solo je Hegedušić izveo poznatu pjesmu Dobriše Cesarića ‘Balada iz predgrađa’ koju je sam uglazbio.
 
Gosti koncerta bili su i duo Đosi i Đivo, koji neodoljivo podsjeća na stil Buca i Srđana. Josip Đosi Pende, Bucov sin i Đivo Brčić izveli su dvije skladbe od kojih i ‘Bez tebe’, autorsku pjesmu, glazba i tekst Buco Pende.
 
Na pozornici se Bucu i Srđanu pridružila ženska klapa Ćakulone, klapa osnovana u Zagrebu 2001. godine u kojoj pjevaju i Dubrovkinje. Zajedno su izveli pjesmu ‘Neusnule noći’ koju klape rado i često uvrštavaju u svoj repertoar.
 
Program su vodile drage prijateljice Buca i Srđana, Ana Brbora Hum i Jelena Perčin, a instrumentalnu pratnju na dijelu programa dao je band Sigma.  
 
Ovim sljavljeničkim koncertom zaključena je proslava 40. obljetnice rada i djelovanja dua Buco i Srđan. Umjetnici se iskreno zahvaljuju vjernoj publici koja je sudjelovala na koncertima u Dubrovniku i Zagrebu, svim umjetnicima kao i svima koji su pridonijeli humanitarnoj akciji za udrugu ‘Veliko srce malom srcu’, neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović