Aktualno

Bubrežni napad dijagnosticirali kao prehladu

Bubrežni napad dijagnosticirali kao prehladu

Nakon nemilog događaja u nedjelju u Umagu, odnosno smrti žene koja je umrla od srčanog udara, iz Dubrovnika nam se javila Zagrepčanka Sanda Beganović, trenutno na ljetovanju u Cavtatu, sa svojim nedjeljnim iskustvom s tamošnjom Hitnom pomoći.

Nije bila životno ugrožena, ali morala je trpjeti jake bolove cijelu noć jer ju je liječnica otpravila s Hitne kući s dijagnozom – prehlada. Jučer ujutro pomogli su joj napokon liječnici dubrovačke bolnice, a dijagnoza je bila – bubrežni napad, piše jutarnji list

– Ne baš ljubazno liječnica na Hitnoj me pitala što mi je. Uzela je stetoskop i preslušala me. Rekla sam da imam jake bolove, da su postali neizdrživi, ali ona kao da me nije slušala. Na molbu mog supruga da me pregleda ultrazvukom s obzirom na to da sam trudna, samo mu je odbrusila – ‘nemojte se miješati u moj posao, a, uostalom, ovdje i nema ultrazvuka’. Njezin je zaključak bio da sam se prehladila, da odem kući – priča Sanda Beganović.

Bolovi nisu prestali cijelu noć, već ujutro Sanda je sa suprugom otišla na drugu hitnu, onu u Čilipima.
– Dobila sam uputnicu za hitni ginekološki pregled i stigla u dubrovačku bolnicu – kaže. Ondje ju je dočekao ljubazni liječnik, obavljene su sve pretrage. Dijagnoza je konačno postavljena – kamenac na bubregu, piše jutarnji list.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija