Zanimljivosti

‘Brzinska’ edukacija mladog Cavtaćanina o lifterima za osobe s invaliditetom

Evo malo brzinske edukacije za vlasnike hotela, koncesionare plaza, predstavnike lokalnih samouprava i one koji žele znati više – istaknuo je na svome Facebook profilu naš sugrađanin Davor Novevski prikazavši dvije verzije tzv. liftera koji osobama s invaliditetom pomažu prilikom ulaska u more.

-Na gornjoj slici slici prikazan je lift koji osobama s invaliditetom olakšava ulazak u more. Prilično je jednostavan za rukovanje i može se postaviti gotovo bilo gdje. Na slici ispod je primjer kako ulupati par tisuća eura u ništa. Ovakve rampe su skupe, nepraktične, zauzimaju puno mjesta i ne pomažu nikome. Ideja je valjda da se ovuda ‘uvezeš’ kolicima u more, ali svakome s pola grama mozga jasno je da bi nakon toga ta ista kolica mogao baciti. Ne u more nego u smeće. Također, ovo ne olakšava ulazak u more ni starijim ljudima koji se teže kreću jer su ovakve rampe u pravilu prekrivene algama što ne da pomaže, već komplicira cijelu stvar.

Ili jednostavnije:
Ovo gore – pomaže, ovo dolje – oduzima lovu, prostor i živce – poručio je Novevski.

Foto: Facebook/Davor Novevski

Pročitajte još

Prošetajte Gradom uz renesansnu, baroknu i klapsku pjesmu

Dulist

PRIJAVITE SE! Besplatno tematsko vođenje renesansnim Dubrovnikom

Dulist

CRTICA IZ POVIJESTI Kako se gradio Stari škar u gruškom zaljevu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija