Sport

‘Brončani’ Matej kod župana u gostima

'Brončani' Matej kod župana u gostima

Matej Metković, veslač V.K. 'Neptun' danas je boravio kod župana Nikole Dobroslavića, povodom njegovog osvajanja brončane medalje s osmercem hrvatske reprezentacije.

Na Europskom juniorskom prvenstvu u Bjelorusiji Matej je sa svojom momčadi postigao izvrstan rezultat te tako osvojio brončanu medalju, osiguravši tako za V.K. 'Neptun, koji ove godine obilježava 90 godina djelovanja, prvu medalju sa velikog natjecanja.
    
U Matejevoj pratnji bili su njegov trener Pavo Bečić te predsjednik V.K. 'Neptun' Marko Potrebica.

Trener Bečić kazao je da se Matej odlično uklopio u osmerac s obzirom da u klubu nije imao partnera za dvojac i veslao je u skifu, te ga je izbornik Srećko Šuk na osnovu rezultata na ergometru uvrstio u četverac gdje je izborio nastup u osmercu. Izvrsnim rezultatom Matej je dokazao da je timski igrač i da može veslati s momcima iz drugih klubova i prilagoditi se svakome.

Matej Metković se kratko osvrnuo na svoj nastup u Minsku i kazao da je ova brončana medalja samo početak, te da će nam svakako priuštiti još razloga za ponos i slavlje, a nije zaboravio ni spomenuti svoje kolege, veslačice i veslače, koji su u Bjelorusiji za Hrvatsku osigurali još dvije brončane medalje.

Osamnaestogodišnji Matej, osim činjenice da je vrhunski sportaš kojeg u budućnosti  očekuju brojne medalje i uspjesi, je i izvrstan đak trećeg razreda dubrovačke Opće gimazije nakon koje namjerava upisati studij medicine.

Predsjednik V.K. 'Neptun' Marko Potrebica zahvalio se Dubrovačko-neretvanskoj županiji na kontinuiranoj podršci radu V.K. 'Neptun', a župan Dobroslavić kazao je da će se ta podrška nastaviti i dalje, te poželio Mateju puno zdravlja, sreće i uspjeha u njegovima budućim aktivnostima, posebice na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kolovozu ove godine.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist